USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

НАЗК внесло Weatherford International до переліку міжнародних спонсорів війни

Компанія продовжує працювати в Росії та забезпечувати технологічні спроможності країни-агресора у нафтовій галузі
Weatherford International внесли до переліку міжнародних спонсорів війни
Weatherford International внесли до переліку міжнародних спонсорів війни
Джерело: НАЗК

Ірландсько-американська компанія Weatherford International продовжує працювати у РФ, сплачувати там податки на мільйони доларів та забезпечувати технологічні спроможності країни-агресора у нафтовій галузі. Це стало підставою для внесення її до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

Зазначається, що Weatherford International спеціалізується на виробництві та постачанні нафтовидобувного обладнання та наданні сервісних послуг нафтогазовим підприємствам.

Вона працює в Росії 16 років, створила там понад 2,5 тис. робочих місць та утримує на території РФ сервісні підприємства, бази та підприємства машинобудування, додають в Нацагентстві.

"У РФ Weatherford представлена через ТОВ "Везерфорд Холдингз (Рус)", ТОВ "Везерфорд" та ТОВ "Везерфорт Бизнес Сервис". У 2022 році вони разом сплатили податків до бюджету агресора на понад 15 млн доларів. Серед партнерів Weatherford у РФ є і сумнозвісна нафтова компанія "Роснефть", яка залишається основним замовником її послуг", – зазначають у відомстві.

Компанія також продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій з РФ. У період з 24 лютого 2022 року по 31 грудня 2023 року вона імпортувала товарів в Росію майже на 1,5 млн доларів США. Серед них матеріали та запчастини для нафтогазової промисловості (фітінги, клапани, вали, прокладки, пластмасові вироби, підшипники).

За даними НАЗК, Weatherford має чіткий намір продовжувати виконувати чинні контракти та укладати нові договори із замовниками в Росії.

"У своїй звітності Weatherford пообіцяла виконувати договірні зобов'язання з урахуванням міжнародних санкцій. Компанія успішно перебудувала канали постачання обладнання після накладення цивілізованим світом санкцій на РФ, замінивши постачальників на російських або на інші іноземні компанії. Це демонструє не тільки економічну та технологічну підтримку агресора компанією, але й ідеологічну", – наголошують в НАЗК.

Раніше ми повідомляли, що Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни провідного світового виробника шоколаду – швейцарську компанію Barry Callebaut.

Також Нацагентство внесло американську мережу фастфудів Subway до переліку міжнародних спонсорів війни.

Читайте також:
Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК
У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень
Заступник начальника поліції на Дніпропетровщині підозрюється у незаконному збагаченні на 14 млн гривень Заступник начальника поліції на Дніпропетровщині підозрюється у незаконному збагаченні на 14 млн гривень
У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів