USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

НАЗК доповнило базу іноземних компонентів в зброї РФ

База поповнилася чотирма новими компонентами з блоку глобальної навігаційної супутникової системи СН-99 крилатої ракети 9М727 "Іскандер-К"
Іскандер
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) додало до єдиної у світі відкритої бази даних іноземних компонентів у зброї деталі крилатої ракети "Іскандер-К", якою РФ ударила по центру Чернігова 19 серпня 2023 року. Про це повідомляє пресслужба Нацагентства.

"База поповнилася чотирма новими компонентами з блоку глобальної навігаційної супутникової системи СН-99 крилатої ракети 9М727 "Іскандер-К", яка вбила сімох людей, зокрема шестирічну дівчинку. Ще понад 150 осіб тоді постраждали", – йдеться у дописі.

За оцінкою експертів, "ракета була виготовлена не раніше березня 2023 року, а значить, цілком імовірно, що ці компоненти були поставлені агресору вже після початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну".

"Іноземні технології та компоненти не можуть продовжувати ставати частиною зброї агресорів, які вбивають цивільне населення по всьому світу. Світ має об’єднатися навколо нерозповсюдження своїх технологій до таких терористичних режимів, як РФ. Від цього залежить глобальні мир та безпека", – додали в НАЗК.

Нагадаємо, раніше заступник начальника ГУР МО Вадим Скібіцький заявив, що Росія не збільшила виробництво ракет, однак зберігає можливість використовувати ці ракети для масованих обстрілів України.

За його словами, у 2022 році, коли РФ почала завдавати масованих ударів, у них було від 900 до 1000 високоточних стратегічних ракет. Минулого року цей показник не змінився.

Скібіцький навів приклад ракет Х-101, "Калібр", які з середини вересня ворог аж ніяк не застосовував. Тобто, за словами представника Головного управління розвідки, понад три місяці росіяни їх накопичували, щоб поповнити свої запаси.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild