USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

"Наступні шість місяців будуть цікавими": Основні тези з інтерв'ю Буданова для CNN

На думку глави ГУР Міноборони, війна закінчиться "відновленням справедливості і поверненням втраченого"
буданов

Кирило Буданов

Джерело: відкриті джерела

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов дав інтерв'ю CNN, в якому, зокрема, розповів, що наступні шість місяців на фронті можуть бути "цікавими", оскільки в цей період закінчиться наступ Росії на лінії фронту. Ми підготували для вас основні тези розмови.

Допомога від США і Трамп

Глава ГУР Міноборони Кирило Буданов не вважає проблемою для України імовірне повернення Дональда Трампа на посаду президента у Сполучених Штатах Америки.  

"Трамп − досвідчена людина. Він багато разів падав і знову піднімався. Це дуже серйозна риса", − сказав Буданов про колишнього президента, який не приховує свого бажання скоротити підтримку України з боку США і чиї союзники в Конгресі протидіють зусиллям, спрямованим на надання більшої допомоги, зазначає видання.

В інтерв'ю CNN, очільник військової розвідки дав зрозуміти, що Україна потребує більшої кількості боєприпасів і зброї для стримування російських нападів, навіть незважаючи на те, що він відкинув ризик того, що США залишать Україну без уваги.

"Ми все одно очікуємо позитивного рішення щодо надання допомоги від США. Сказати, що Трамп і Республіканська партія є прихильниками Російської Федерації − це повна нісенітниця", − уточнив він.

Військові пріоритети

Кирило Буданов наголосив на важливості допомоги від Заходу. Найважливішими з потреб Сил оборони України, за його словами, залишаються артилерійські системи та боєприпаси. Один із ключових факторів у війні з Росією – їхня кількість.

"Нам дуже потрібна ця допомога... Україні потрібно більше гармат. Боєприпаси теж життєво важливі, оскільки снаряди є одним із найбільш вирішальних факторів у цій війні... Не стільки якість, скільки кількість", − пояснив Буданов.

Зазначається також, що існує тенденція до більшого використання безпілотних літальних апаратів на полі бою. Також, на думку Буданова, Україну могли б значно посилити американські штурмові літаки А-10.

"Це те, що дійсно може допомогти завдати військової поразки", − констатув глава української розвідки.

Ситуація на фронті

За оцінками Буданова, на окупованих українських територіях перебуває понад пів мільйона російських військових, але він не бачить великого потенціалу для пересування на лінії фронту в короткостроковій перспективі.

Водночас очільник ГУР припустив, що напади на російську інфраструктуру можуть посилитися.

Він не підтвердив і не спростував причетність України до атак безпілотників у Росії, сказавши, що такі операції "цілком можливі".

"Гіпотетично, існує план, за яким все це відбувається. І я вважаю, що цей план включає всі основні об'єкти критичної інфраструктури й об'єкти військової інфраструктури Російської Федерації", − додав Буданов.

Тепер, за його словами, російське цивільне населення нарешті "бачить реальну картину".

"Вони бачать палаючі нафтобази, зруйновані будівлі заводів і фабрик... Це все йде на користь", − наголосив очільник ГУР.

Також, як каже Буданов, наступні шість місяців будуть цікавими, оскільки в цей період закінчиться поточне просування РФ на лінії фронту.

На його думку, війна закінчиться "відновленням справедливості і поверненням втраченого".

Раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що на поточний момент наступальна операція РФ в Україні триває, проте на початку весни вона вичерпається повністю.  

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат