USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Найжорстокіші теракти РФ за час повномасштабного вторгнення в Україну

За всі ці злочини на Росію очікує спецтрибунал
Маріуполь обстріл вагітна
Фото Євгена Малолєтки
Джерело: AP photo

Свавілля, терор, геноцид українців, ракетні обстріли шкіл, пологових, вокзалів і торгових центрів. Криваві атаки росіян забрали життя тисячі цивільних. Нагадуємо найжорстокіші теракти росіян в Україні, за які вони постануть перед відповідальністю у Міжнародних судах

Маріуполь – драматичний театр, який бачив жахливу трагедію. Місцеві були впевнені – сюди окупанти точно не поцілять, всередині цивільні, а поряд з будівлею напис "діти". Росіяни таки обстріляли театр, там було близько тисячі людей. Точна кількість загиблих досі невідома.

Краматорськ – залізничний вокзал, розкидані валізи, дитячі візки, іграшки – все заплямоване кров’ю, росіяни вдарили по вокзалу "Точкою-У". Тисяча мирних українців там чекали на евакуацію. На ракеті, яка вбила 61 людину, був цинічний надпис "За детей".

Вибух, пожежа, крики про допомогу, перехожі допомагають рятувальникам виносити з пекла людей. Росія поцілила по торговому центру Кременчука ракетою Х-22 – скинули 900 кілограмів вибухівки на людей. Поблизу не було жодних стратегічних об’єктів.

Часів Яр обстріляли з "Ураганів", ворог знищив половину багатоповерхівки. П'ять діб рятувальники розбирали завали, серед загиблих – дев’ятирічна дитина.

Концертна зала, медичний центр, зупинка та пологовий будинок – чергові цілі росіян, ворожа ракета вгатила посеред міста Вінниця. Внаслідок атаки знищено Будинок офіцерів. Того дня там мав відбутися благодійні концерти, росіяни вбили трьох дітей, найменшій – чотири роки.

Колонія в Оленівці стала пеклом. Ворог скоїв там черговий воєнний злочин – масове вбивство українських військовополонених. Так окупанти хотіли приховати тортури і знущання з наших військових. Понад шість місяців Росія не віддавала тіла загиблих і вкотре довела, що держава – терорист.

Запоріжжя – мирні люди, які намагалися забрати рідних з окупованої території. Вибухи, крики, паніка – росіяни обстріляли гуманітарну колону ракетами С-300. Внаслідок кривавої атаки двоє дітей загинули.

Обстріл багатоквартирного будинку у Дніпрі – один з найжорстокіших терактів окупантів. Ворожа ракета повністю знищила два під’їзди, вбито 45 людей, найменшому хлопчику не було і року. Без житла залишилось понад тисячу людей.

Росіяни насолоджуються кожною трагедію, у соцмережах втішаються нашим горем. Вони думають, жорстокі злочини зламають волю українців, натомість, навпаки, об’єднують. Ворог понесе відповідальність за кожен злочин, покарання буде як для виконавців звірств, так і для військового і політичного керівництва Росії.

Читайте також:
Німецький виробник дронів відкрив ще один завод в Україні Німецький виробник дронів відкрив ще один завод в Україні
Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації
Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні
На тлі скандалу. Генштаб звільнив Наталію Гуменюк з посади спікера Сил оборони півдня На тлі скандалу. Генштаб звільнив Наталію Гуменюк з посади спікера Сил оборони півдня