USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Нафтопереробний завод у Волгограді атакували безпілотники СБУ, – ЗМІ

За словами джерел, два безпілотники уразили установку первинного перероблення нафти
СБУ
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України у ніч на 3 лютого атакувала дронами один з найбільших російських нафтопереробних заводів, що розташований у місті Волгоград. Про це передає "Суспільне" із посиланням на власні джерела.

Як зазначили співрозмовники видання, два безпілотники уразили установку первинного перероблення нафти, без якої завод втратить значну частину виробничої потужності.

Водночас пояснили, що "СБУ продовжує системно знищувати інфраструктуру, яку РФ використовує для ведення війни в Україні".

"Б'ючи по нафтопереробних заводах, що працюють на російський військово-промисловий комплекс, ми не тільки перерізаємо логістику поставок пального для ворожої техніки, але й скорочуємо наповнення російського бюджету", – сказали джерела.

Окрім цього, пообіцяли, що "бавовна" на російських НПЗ триватиме надалі.

Що відомо про атаку на НПЗ?

У ніч проти 3 лютого на нафтопереробному заводі "Лукойл" у російському Волгограді сталася пожежа. Тоді у російському Міноборони повідомили про падіння уламків українського безпілотника.

За словами губернатора Волгоградської області, російська ППО начебто відбила атаку БпЛА, але через падіння одного з них, на нафтопереробному заводі зайнялася пожежа.

Російські надзвичайники стверджували, що нафтопродукти горіли на площі 300 квадратних метрів.

Раніше ми повідомляли, що БпЛА атакували нафтовий термінал біля російського Санкт-Петербурга. Це була спецоперація ГУР.

Читайте також:
Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ "Хортиця"
Велика Британія вишле військового аташе РФ за Велика Британія вишле військового аташе РФ за "зловмисну діяльність"
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ