USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

НАБУ затримало помічника нардепки, який допомагав військовим незаконно перетинати кордон за допомогою системи "Шлях"

Слідчі продовжують обшуки у будинку нардепки
Контрольний пункт на кордоні
Джерело: відкриті джерела

НАБУ і САП викрило помічника чинного народного депутата України на отриманні неправомірної вигоди за внесення даних в систему "Шлях", що фактично надає дозвіл на перетин кордону. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

У відомстві повідомили, що детективи проводять невідкладний обшук у помічника, а також у нардепа на Тернопільщині. Перевіряється можлива причетність народної обраниці до вчинення злочину.

Про кого йде мова

За даними екснардепа Ігоря Мосійчука, мова йде про помічника нардепки від "Слуги народу" Людмили Марченко.

Він повідомив, що Марченко із помічником затримані при отриманні хабара у 3 тисячі доларів у будинку нардепки в Тернополі.

Наразі детективи проводять невідкладний обшук у помічника, а також у нардепа на Тернопільщині. Перевіряється можлива причетність народної обраниці до вчинення злочину.

Нагадаємо, в Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація, що означає, що всі чоловіки віком від 18 до 60 років вважаються військовозобов'язаними та можуть бути призвані на службу. 

Відповідно до законів №9260 та №9259 загальну мобілізацію та воєнний стан в Україні продовжено до 18 серпня. Крім того, до законодавства внесено зміни щодо військового обліку та оповіщення громадян.

Ведення військового обліку покладено на різні органи, включаючи територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, Службу безпеки України, підрозділи Служби зовнішньої розвідки, місцеві органи самоврядування, дипломатичні установи за кордоном. Також керівники державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій зобов'язані займатися обліком.

Для уточнення облікових даних, проходження військово-лікарської комісії чи відправляння до військової частини ТЦК виписують повістки. Адресати повісток повинні з'явитися у призначене місце та час. Розпорядження про видачу повісток підписуються головою ТЦК чи його уповноваженими особами.

Читайте також:
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією
Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено
У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака