USD
НБУ
40.54
Готівка
40.85
EUR
НБУ
43.35
Готівка
44.00
Втрати орків: 5 4 2 7 0 0 (+1140)
USD
НБУ
40.54
Готівка
40.85
EUR
НБУ
43.35
Готівка
44.00

НАБУ проводить обшуки у колишнього заступника керівника ОП Кирила Тимошенка

Обшукові заходи стосуються справи про зливи з Національного антикорупційного бюро України
Обшуки у Кирила Тимошенко
Джерело: Українська правда

До колишнього заступника глави Офісу президента Кирила Тимошенка прийшли з обшуками через справу про зливи з Національного антикорупційного бюро України. Про це пише "Українська правда" і підтверджує сам політик.

Спочатку інформація про обшуки до Тимошенка поширилася мережею. У Телеграм-каналі повідомили, що НАБУ обшукує машину Тимошенко на Кловському узвозі.

Водночас видання "УП" повідомляє, що Тимошенко перебуває в автомобілі, навколо якого працюють детективи Бюро.

Тимошенко відреагував

Колишній заступник Андрія Єрмака підтвердив, що в нього проводили обшуки і вказав, що правоохоронці не мають до нього претензій.

"Підтверджую проведення обшуку в мене у справі, до якої не маю жодного стосунку. Усі вимоги правоохоронців я виконав, особисто до мене претензій немає", – ідеться в повідомленні.

Витік інформації з НАБУ

22 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національна поліція провели обшуки у будинку співробітника одного з підрозділів НАБУ через витік інформації у резонансній справі. Згодом у САП пояснили, що йдеться про справу колишнього голови Дніпропетровської ОВА Резніченка та його партнера, чинного консультанта ОПУ Юрія Голіка – під час "Великого будівництва" зникло півтора мільярда гривень. У ході слідства виявилося, що Голік отримував докладну інформацію про перебіг розслідування НАБУ через посередника, бізнесмена та колишнього голову Броварської РДА Георгія Біркадзе. Через деякий час Кривоніс усунув свого першого заступника Гізо Углаву від виконання службових обов'язків для "забезпечення об'єктивного розслідування" ймовірного витоку даних, а НАБУ та САП домовилися про спільне розслідування справи.

Новини за темою: ДБР прийшло з обшуками до КМДА у справі щодо заступника Кличка

Раніше генпрокурор відмовився взяти участь у засіданні парламенту, щоб доповідати про свого заступника Вербицького. Надзвичайних причин Костін не вигадував, пояснив коротко: краще прийти після результатів слідства.

Засідання все ж таки відбулося, там були присутні голова комітету Анастасія Радіна та його члени. Також стояла табличка з ім'ям директора Бюро, хоч сам він не з'явився. Засідання було відкритим для преси, і багато представників медіа скористалися можливістю бути присутнім на ньому.

До чого тут Тимошенко?

Як відомо, з 2019 року Тимошенко обіймав посаду заступника голови Офісу президента України. У команді Зеленського Кирило Тимошенко відповідав за напрямок медіа, а згодом, як стверджували ЗМІ, курував проєкт "Велике будівництво".

Читайте також:
У Голика, одного з головних фігурантів справи про зливи з НАБУ, проводять обшуки, – ЗМІ У Голика, одного з головних фігурантів справи про зливи з НАБУ, проводять обшуки, – ЗМІ
Глава НАБУ не прийшов на засідання комітету ВР по питанню Глава НАБУ не прийшов на засідання комітету ВР по питанню "зливів"
Голова ДФС отримав рекордний хабар – більше 21 мільйона євро. НАБУ показало схему легалізації грошей Голова ДФС отримав рекордний хабар – більше 21 мільйона євро. НАБУ показало схему легалізації грошей
Фігурант справи про витік даних із НАБУ Голик виїхав з України, – ЗМІ Фігурант справи про витік даних із НАБУ Голик виїхав з України, – ЗМІ