USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

ДБР прийшло з обшуками до КМДА у справі щодо заступника Кличка

Офіційних коментарів від КМДА чи ДБР поки немає
Костянтин Усов
Костянтин Усов
Джерело: відкриті джерела

Сьогодні Державне бюро розслідувань прийшло з обшуками в приміщення Київської міської державної адміністрації. Зокрема до заступника Віталія Кличка Костянтина Усова. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Попередньо відомо, що слідчі дії стосуються фактів вимагання посадовцем на системній основі неправомірної винагороди в одного з перевізників столиці.

Офіційних коментарів від КМДА чи ДБР поки немає.

Що відомо про Усова?

Костянтин Усов – заступник міського голови з питань здійснення самоврядних повноважень. Він обіймає цю посаду з 11 лютого 2021 року.

Був народним депутатом Верховної Ради VIII скликання (жовтень 2014-го – травень 2019 року). У парламенті працював на посадах заступника голови Комітету з питань інформатизації та зв’язку та секретаря Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації.

За даними руху "Чесно", у липні 2022 року в розпал повномасштабної війни Усов поїхав до США на навчання у Гарвард. 

У жовтні 2023 року Усов повернувся після навчання в США. За даними ЗМІ, він прибув до України на пів року пізніше, ніж тривало навчання. Окрім цього, у ході навчання згідно з декларацією посадовець задекларував 1,92 млн гривень стипендії.

Читайте також:
Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ "Краснолиманське"
У Києві вводять графіки відключення води? У КМДА попередили городян про новий фейк У Києві вводять графіки відключення води? У КМДА попередили городян про новий фейк
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Працівники ДБР можуть бути причетні до фальсифікації документів. Кримінальне провадження вже відкрито
Заява начштабу Заява начштабу "Азова" Кротевича проти Содоля: ДБР перевірить дії генерала