USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Вирішував земельні питання за пів мільйона гривень: НАБУ та САП завершили слідство за підозрою заступника голови Рівненської облради

Посадовець "допоміг" підприємцю придбати непрацюючий санаторій та землю під ним
НАБУ
Джерело: НАБУ

НАБУ і САП завершили слідство стосовно заступника голови Рівненської обласної ради, якого підозрюють у майнових і земельних оборудках. Чиновник начебто за окрему грошову винагороду розв'язував питання з виділення земельної ділянки разом із забудовою – дитячим санаторієм.

Слідство встановило, що в кінці 2021 року приватний підприємець на електронному аукціоні придбав непрацюючий дитячий санаторій, який колись перебував у комунальній власності.

"Заступник голови обласної ради, дізнавшись, що покупець також хоче отримати у власність матеріальні цінності санаторію та землю під ним, пообіцяв сприяння. Йшлося про списання майна та ухвалення депутатами Рівненської обласної ради рішення про продаж ділянки площею 5,4 га", – розповіли в Нацбюро.

Там додали, що за такі "послуги" посадовець у 2022–2023 роках отримав від підприємця неправомірну вигоду на загальну суму майже пів мільйона гривень.

31 травня 2024 року йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 та ч. 4 ст. 368 КК України. Тоді ЗМІ писали, що йдеться про чиновника Сергія Свисталюка та комунальне підприємство "Обласний дитячий туберкульозний санаторій "Новостав".

За даними на сайті облради, Свисталюку 53 роки, він є членом Радикальної партії Олега Ляшка, від неї був обраний депутатом Рівненської обласної ради.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ще двом учасникам організованої групи, яка заволоділа коштами АТ "Харківобленерго" під час закупівлі енергетичного обладнання.

Читайте також:
Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн
У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки"
Директор НАБУ звільнив першого заступника Углаву Директор НАБУ звільнив першого заступника Углаву
Мати заступника начальника Полтавського ТЦК купила квартиру майже за 2 млн гривень Мати заступника начальника Полтавського ТЦК купила квартиру майже за 2 млн гривень