USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

На парламентських виборах у Швейцарії перемогла партія, яка виступала проти військової допомоги Україні

У попередньому скликанні ця політсила також мала більшість у нижній палаті
Швейцарія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У Швейцарії відбулися вибори до Федерального парламенту. Згідно з підсумками голосування, перемогла партія Swiss People's Party (SVP), яка виступала проти постачання зброї Україні. Про це повідомляє swissinfo.

Зазначається, що кількість депутатів цієї політичної сили у швейцарському парламенті збільшилася на дев'ять – їх буде 62 із 200.

Виборці зі Швейцарії обрали новий парламент на 2023–2027 роки. Було обрано кандидатів на 200 місць у Палаті представників і 44 (з усіх 46 місць) у Сенаті. Явка склала 46,6%.

Основним переможцем стала права Швейцарська народна партія, яка набрала 28,6% голосів і отримала дев'ять додаткових місць. Саме ця політсила виступала під гаслами обмеження імміграції та суворого дотримання нейтралітету.

Також відомо, що вона виступає проти постачання зброї Україні та видачі дозволу іншим країнам на реекспорт.

При цьому варто зазначити, що в попередньому скликанні партія також мала більшість у нижній палаті.

Тож, виходячи з результатів виборів, Україні навряд чи варто сподіватися, що Швейцарія почне постачання зброї або дозволить реекспорт свого озброєння іншим країнам.

Нагадаємо, 15 жовтня у Польщі відбулись парламентські вибори. За даними екзитполів IPSOS, перемогу отримала консервативна "Право і справедливість" (президент Дуда є її висуванцем) – 36,8%. Однак експерти прогнозують, що більшість у Сеймі отримають саме опозиційні партії, які можуть увійти в коаліцію з партією Дональда Туска.

Читайте також:
Роберту Мецолу переобрали президенткою Європейського парламенту Роберту Мецолу переобрали президенткою Європейського парламенту
Зеленський після зустрічі з губернаторами США анонсував зустріч із главами українських областей Зеленський після зустрічі з губернаторами США анонсував зустріч із главами українських областей
Оголошено офіційні результати виборів у Франції: Як розподілилися місця в парламенті? Оголошено офіційні результати виборів у Франції: Як розподілилися місця в парламенті?
Вибори у Франції: Партія Ле Пен несподівано поступається лідерством лівим силам і коаліції Макрона Вибори у Франції: Партія Ле Пен несподівано поступається лідерством лівим силам і коаліції Макрона