USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На парламентських виборах у Швейцарії перемогла партія, яка виступала проти військової допомоги Україні

У попередньому скликанні ця політсила також мала більшість у нижній палаті
Швейцарія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У Швейцарії відбулися вибори до Федерального парламенту. Згідно з підсумками голосування, перемогла партія Swiss People's Party (SVP), яка виступала проти постачання зброї Україні. Про це повідомляє swissinfo.

Зазначається, що кількість депутатів цієї політичної сили у швейцарському парламенті збільшилася на дев'ять – їх буде 62 із 200.

Виборці зі Швейцарії обрали новий парламент на 2023–2027 роки. Було обрано кандидатів на 200 місць у Палаті представників і 44 (з усіх 46 місць) у Сенаті. Явка склала 46,6%.

Основним переможцем стала права Швейцарська народна партія, яка набрала 28,6% голосів і отримала дев'ять додаткових місць. Саме ця політсила виступала під гаслами обмеження імміграції та суворого дотримання нейтралітету.

Також відомо, що вона виступає проти постачання зброї Україні та видачі дозволу іншим країнам на реекспорт.

При цьому варто зазначити, що в попередньому скликанні партія також мала більшість у нижній палаті.

Тож, виходячи з результатів виборів, Україні навряд чи варто сподіватися, що Швейцарія почне постачання зброї або дозволить реекспорт свого озброєння іншим країнам.

Нагадаємо, 15 жовтня у Польщі відбулись парламентські вибори. За даними екзитполів IPSOS, перемогу отримала консервативна "Право і справедливість" (президент Дуда є її висуванцем) – 36,8%. Однак експерти прогнозують, що більшість у Сеймі отримають саме опозиційні партії, які можуть увійти в коаліцію з партією Дональда Туска.

Читайте також:
Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори
Що відомо про переможця Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який представляє себе небінарною особою
Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст
Сполучені Штати визнають Путіна президентом Росії, – Держдеп Сполучені Штати визнають Путіна президентом Росії, – Держдеп