USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На Мальті розпочався мирний саміт щодо України: Що обговорюватимуть

У саміті беруть участь 65 країн
Мирний саміт по Україні на Мальті
Джерело: Telegram Андрія Єрмака

У суботу, 28 жовтня, на Мальті стартував третій мирний саміт щодо України. У ньому беруть участь 65 країн, повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

У саміті беруть участь зовнішньополітичні радники та радники з національної безпеки. Цього разу присутні представники Заходу та Глобального півдня.

Як зазначив Єрмак, на саміті буде презентовано й обговорено плани реалізації 5 пунктів української формули миру: ядерна, енергетична, продовольча безпека, гуманітарний напрям (звільнення полонених і депортованих осіб), відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.

"Ці плани були напрацьовані робочими групами, до яких увійшли представники посольств різноманіття країн, а також експерти", - додав керівник ОП.

Як відомо, саміт триватиме два дні. Головна мета для України - заручитися "максимально широкою міжнародною підтримкою" мирного плану президента Володимира Зеленського.

Перші два саміти відбувалися в Копенгагені та Джидді. Тоді Україні вдалося залучити не тільки прямих партнерів і союзників, а й представників Глобального півдня, які займають нейтральну позицію щодо війни.

Нагадаємо, Саудівська Аравія провела переговори щодо миру в Україні. Захід відбувався 5–6 серпня у Джидді. Росію на ці переговори не запросили.

Перші такі переговори відбулися у Копенгагені 26 червня цього року. Тоді, за даними видання, у країн були розбіжності у поглядах щодо мирного плану, який представив президент України Володимир Зеленський. І зрештою, більшість держав заявили, що готові продовжувати переговори, однак не підпишуть мирний план України.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську