USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

На Мальті розпочався мирний саміт щодо України: Що обговорюватимуть

У саміті беруть участь 65 країн
Мирний саміт по Україні на Мальті
Джерело: Telegram Андрія Єрмака

У суботу, 28 жовтня, на Мальті стартував третій мирний саміт щодо України. У ньому беруть участь 65 країн, повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

У саміті беруть участь зовнішньополітичні радники та радники з національної безпеки. Цього разу присутні представники Заходу та Глобального півдня.

Як зазначив Єрмак, на саміті буде презентовано й обговорено плани реалізації 5 пунктів української формули миру: ядерна, енергетична, продовольча безпека, гуманітарний напрям (звільнення полонених і депортованих осіб), відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.

"Ці плани були напрацьовані робочими групами, до яких увійшли представники посольств різноманіття країн, а також експерти", - додав керівник ОП.

Як відомо, саміт триватиме два дні. Головна мета для України - заручитися "максимально широкою міжнародною підтримкою" мирного плану президента Володимира Зеленського.

Перші два саміти відбувалися в Копенгагені та Джидді. Тоді Україні вдалося залучити не тільки прямих партнерів і союзників, а й представників Глобального півдня, які займають нейтральну позицію щодо війни.

Нагадаємо, Саудівська Аравія провела переговори щодо миру в Україні. Захід відбувався 5–6 серпня у Джидді. Росію на ці переговори не запросили.

Перші такі переговори відбулися у Копенгагені 26 червня цього року. Тоді, за даними видання, у країн були розбіжності у поглядах щодо мирного плану, який представив президент України Володимир Зеленський. І зрештою, більшість держав заявили, що готові продовжувати переговори, однак не підпишуть мирний план України.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку