USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На Київщині затримали російського агента, який орендував квартиру біля аеродрому, щоб шпигувати за літаками ЗСУ

Тепер зловмиснику загрожує довічне ув’язнення
На Київщині затримали російського агента
На Київщині затримали російського агента
Джерело: СБУ

Правоохоронці затримали ще одного агента ФСБ Росії, який збирав розвіддані про Сили оборони та критичну інфраструктуру на Київщині. Зловмисник намагався виявити місця базування авіації ЗСУ. Також його цікавили напрямки та інтенсивність польотів повітряних суден українських військ. Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився 18-річний мешканець столиці. Кілька місяців тому молодика дистанційно завербував кадровий співробітник російської ФСБ, особу якого вже ідентифіковано Службою безпеки.

У поле зору агресора киянин потрапив через свою активність у прокремлівських Телеграм-каналах, де схвалював збройну агресію проти України.

"Надалі агент спілкувався зі своїм російським куратором через анонімний чат у популярному месенджері. За виконання ворожих завдань зрадник отримував від ФСБ гроші, які надходили на його банківську картку", – зазначили в Службі безпеки.

У відомстві розповіли, що для збору розвідінформації російський агент оселився на декілька днів в орендованій квартирі поблизу місцевого аеродрому.

"Разом з цим фігурант розвідував геолокації комплексів протиповітряної оборони ЗСУ та з’ясовував точність ворожих "прильотів" по енергооб’єктах", – додали в Службі безпеки.

Співробітники СБУ затримали зловмисника "на гарячому", коли він проводив дорозвідку поблизу енергогенеруючого підприємства у Києві.

Під час обшуків у помешканні затриманого правоохоронці вилучили мобільний телефон і комп’ютер із доказами його листування з російською спецслужбою. Також виявили банківську картку, на яку "заходили" кошти від ФСБ.

"Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)", – зазначили в СБУ.

Зараз зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше у Києві співробітники СБУ затримали агента російської ФСБ, який збирав розвіддані про Сили оборони та стратегічну інфраструктуру України. Крім того, за вказівкою російської спецслужби фігурант намагався влаштуватися до оборонного заводу. Тепер він може отримати довічне ув’язнення.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні