USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Сховали ЗРК "ТОР" окупантів та ракети до нього: Двох ділків викрили на Київщині

Правоохоронці оцінили вартість ракет у майже 30 мільйонів гривень
Поліція Київщини викрила зловмисників, які зберігали ЗРК окупантів
Поліція Київщини викрила зловмисників, які зберігали ЗРК окупантів
Джерело: Поліція Київської області

На Київщині правоохоронці викрили двох чоловіків, які сховали ЗРК окупантів та боєприпаси до нього. Про це повідомляє поліція Київської області.

Зазначається, що зловмисниками виявились 38 та 45-річний жителі Бориспільського району. За попередніми ж даними, зброю російські війська покинули під час бойових дій на Чернігівщині.

"Спочатку поліцейські виявили та вилучили ЗРК "ТОР", який один із фігурантів ховав у Броварському районі. Після проведення низки оперативно-розшукових заходів правоохоронцям вдалося встановити місце розташування бойових припасів до комплексу – їх зберігав другий правопорушник в іншому регіоні Київської області в орендованому гаражному боксі", - розповіли правоохоронці.

Згодом під час обшуків було виявлено 2 секції з 8 зенітними ракетами, які призначені для вирішення завдань протиповітряної і протиракетної оборони, додали у відомстві.

"За фактом зберігання, придбання та передачі бойових припасів без передбаченого законом дозволу фігурантам повідомлено про підозру [ч. 1 ст. 263 ККУ]. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що за рішенням суду боєприпаси передали на потреби ЗСУ. Вартість ракет правоохоронці оцінили у  майже 30 мільйонів гривень.

Раніше ми писали, що на Полтавщині СБУ викрила ділків, які постачали до Росії комплектуючі для виробництва ЗРК С-300.

Зазначалося, що організаторами злочинної схеми виявились керівник місцевого підприємства – виробника алмазного інструменту та його спільник, що має підконтрольний бізнес на території країни-агресора. 

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням