USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

На Київщині подружжя виготовляло для ЗСУ непридатні боєприпаси

Підприємство одержало від Міноборони попередню оплату в сумі понад 2,8 млн гривень
Боєпрпаси
Джерело: Офіс Генерального прокурора

На Київщині прокуратура оголосила підозру в шахрайстві в особливо великих розмірах подружжю – колишнім керівникам двох приватних підприємств, які виготовляли непридатні боєприпаси для ЗСУ. Про це інформує Офіс генпрокурора.

Деталі

За даними слідства, одне з комерційних підприємств, яке було субпідрядником у виконанні державного оборонного замовлення на виготовлення артилерійських снарядів, одержало від Міноборони попередню оплату в сумі понад 2,8 млн гривень.

За ці кошти підприємство закупило в іншого субпідрядника порох, який не відповідав вимогам технічних умов. Це призвело до постачання надалі до Міноборони боєприпасів, які не придатні до використання за призначенням, а партія не допущена до застосування у Збройних силах України.

"Під час досудового розслідування перевіряється можлива причетність окремих службових осіб Міністерства оборони України до вчинення кримінального правопорушення", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ми писали, що 11 серпня правоохоронці повідомили про підозру директорові підрядної організації, яка надала неякісну військову форму на понад 35 мільйонів гривень.

З переможцем державних закупівель уклали три прямих договори – він мав поставити формений одяг на суму понад 35 мільйонів гривень, що і зробив.

Однак під час проведення лабораторних досліджень експерти встановили, що військова форма не відповідає технічним умовам і її не можна використовувати за цільовим призначенням.

Пізніше Міноборони заявило, що непричетне до закупівлі неякісної форми для ЗСУ.

Читайте також:
Про євреїв та релігію на війні, Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном
Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink
Зеленський схвалив мобілізацію засуджених Зеленський схвалив мобілізацію засуджених