USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

На Хмельниччині затримали лідера банди, яка на замовлення з РФ підпалювала автівки ТЦК

Організатором виявився місцевий, який сам вийшов на окупантів заради грошей
злочинець_1
Затриманий організатор банди
Джерело: СБУ

На Хмельниччині правоохоронці затримали лідера банди, яка на замовлення з Росії палила службові машини територіальних центрів комплектування. Організатором злочинної групи виявився місцевий, який сам вийшов на ворогів задля співпраці в обмін на гроші, повідомляють у пресслужбі Служби безпеки України.

Виявляється, що злочинець пропонував у своєму "резюме" так звані послуги з підпалів автівок ТЦК. На таке "оголошення" відповів представник Росії. І дав завдання підпалити військові машини у Хмельницькому.

Молодик вчиняв злочини не один, а зі спільниками – декількома жителями регіону. Вони підпалили два авто місцевого військкомату за допомогою "коктейлів Молотова".

Усі дії зловмисники знімали на камери власних телефонів, щоб потім відзвітувати росіянам про зроблене. Правоохоронці затримали підпалювача на гарячому.

Під час обшуків у нього вилучили мобільні телефони та сім-карти, які він використовував для спілкування з ворогом.

Переписка з ворогами

Джерело: СБУ

"Наразі затриманому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Він перебуває під вартою, вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій. Також триває розслідування для притягнення до відповідальності його спільників", – зазначається в дописі.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми.

Новини за темою: Житель Рівненщини, який палив авто військових на замовлення РФ, отримав підозру

Варто додати, що станом на 2 серпня поліція змогла встановити в Україні майже 70 порушників, які підпалювали автівки військових та волонтерів у різних регіонах країни. Усі ті машини підпалювалися на замовлення представників спецслужб РФ. Правоохоронці кажуть, що порушники погоджувалися на такі дії, щоб заробити швидких грошей.

До того ж до подібних диверсій за гроші російська ФСБ все частіше залучає українських підлітків. Наприклад, на Харківщині нещодавно встановили особи всіх паліїв військових авто. І це були переважно молодики віком від 12 до 18 років. За підпали вони отримували 20–40 тисяч гривень.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP