USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Мустафу Найєма звільнено з посади голови Держагентства відновлення

10 червня Мустафа Найєм у своїх соцмережах написав, що залишає посаду
Мустафа-Масі Найєм

Мустафа Найєм

Джерело: відкриті джерела

Кабмін вирішив звільнити Мустафу Найєма з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури. Про це повідомляє Telegram-канал Кабінету міністрів України.

В уряді зазначили, що розпорядження про звільнення Найєма було ухвалено під час сьогоднішнього засідання.

10 червня Мустафа Найєм у своїх соцмережах написав, що залишає посаду голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Він уточнював, що зважився на такий крок через "системні перешкоди, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати повноваження".

За його словами, з листопада 2023 року він та команда Держагентства відновлення стикалася з опором та протидією. Про який опір йдеться – чиновник не розповів.

Найєм обіймав посаду голови Держагентства відновлення з 2023 року. Також він був заступником гендиректора "Укроборонпрому" та заступником міністра інфраструктури України.

Крім того, уряд звільнив Фоменка Ігоря Олександровича з посади заступника міністра економіки і кількох заступників голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Раніше очільника Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма не відпустили у відрядження на конференцію з відновлення України в Німеччину. Адже в той день його агентство мало звітувати в уряді.

Читайте також:
Зеленський Зеленський "втомився" від Шмигаля і збирається його звільнити
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
В уряді прогнозують зменшення видатків на оборону В уряді прогнозують зменшення видатків на оборону
Рада на найближчих засіданнях розгляне призначення міністрів, – Стефанчук Рада на найближчих засіданнях розгляне призначення міністрів, – Стефанчук