USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Може стати ціллю для України: РФ майже добудувала військовий порт на окупованій території Грузії

Новий порт Росії може розпочати свою роботу вже цього року
Військовий порт РФ в Абхазії
Джерело: TV Pirveli

Росія майже завершила будівництво порту в окупованому місті Грузії Очамчира, де планують розмістити свої військові кораблі. Порт може стати легітимною ціллю для України. Про це повідомляє TV Pirveli.

Проведення робіт у порту вдалося зафіксувати на аерозйомку. На кадрах можна побачити інтенсивний рух будівельної техніки. За інформацією телеканалу, роботи там не зупиняються.

Там зазначають, що новий військовий порт РФ може розпочати свою роботу вже цього року. Водночас в антиокупаційному грузинському русі стверджують, що Москва хоче втягнути країну у війну, бо дрони чи ракети українських військових можуть атакувати ворожі кораблі в Очамчирі.

"Росіяни працюють, по всьому периметру рухається будівельна техніка, йде досить активний процес підготовки цього порту. Зрозуміло, що Росія намагатиметься втягнути Грузію у війну. Тому не варто дивуватися, що українські морські безпілотники або ракети досягнуть російських кораблів у порту Очамчири", – зазначили в антиокупаційному русі Грузії.

Новини за темою: У Грузії заявили про підготовку держперевороту з "українським слідом". МЗС відреагувало

Грузинські активісти закликають уряд країни звернутися з цього питання до міжнародних партнерів.

"У цьому порту йде відновлювальний процес, і він, безумовно, може бути використаний проти України і стати мішенню для України. Цей процес спрямований на дестабілізацію в регіоні. Наш уряд має залучити до процесу всіх міжнародних партнерів", – заявив лідер руху "За Абхазію" Нукрі Нодіа.

Окупована територія Грузії

Місто Очамчира розташоване в Абхазії, яку окупувала Росія 2008 року. Вже 26 січня 2009 року головний штаб ВМФ РФ повідомив про створення 2009 року в порту Очамчира пункту базування бойових кораблів Чорноморського флоту.

Минулого року глава окупаційної адміністрації регіону Аслан Бжанія заявив, що між Абхазією і РФ підписали угоду і "найближчим часом в Очамчирському районі буде пункт постійного базування військово-морського флоту РФ".

МЗС Грузії зі свого боку обурилося намірами росіян.

"Подібні дії означають грубе порушення суверенітету і територіальної цілісності Грузії та чергову провокаційну спробу легітимізувати незаконну окупацію Абхазії і Цхінвальського регіону", – заявили у міністерстві.

У відомстві закликали Росію "поважати свої міжнародні зобов'язання" згідно з угодою від 12 серпня 2008 року і припинити окупацію міжнародно визнаних регіонів Грузії.

Варто зазначити, що Москва вирішила розмістити свої військові кораблі в Грузії після того як українська армія успішно почала знищувати Чорноморський флот РФ.

Нагадаємо, шість кораблів Чорноморського флоту Росії були знищені українським морським дроном Magura V5. Така ефективність пояснюється фактичною невидимістю для тепловізорів та радарів у зв'язку з особливостями його конструкції.

Читайте також:
Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе
Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства