USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Міжнародна група з протидії відмиванню грошей призупинила членство Росії

У FATF заявили, що агресивна війна РФ проти України суперечить принципам організації
FATF

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) ухвалила рішення призупинити членство Росії в організації. Про це повідомили у FATF.

"Дії РФ суперечать основним принципам FATF, спрямованим на сприяння безпеці та цілісності світової фінансової системи. Вони також є грубим порушенням зобов’язань щодо міжнародної співпраці та взаємної поваги, згідно з якими члени FATF погодилися впроваджувати та підтримувати стандарти організації. FATF ухвалила рішення про призупинення членства Російської Федерації. РФ, як і раніше, несе відповідальність за виконання своїх зобов'язань щодо впровадження стандартів FATF. Російська Федерація повинна продовжувати виконувати свої фінансові зобов'язання. РФ залишиться учасником Глобальної мережі на правах активного члена Євразійської групи по боротьбі з відмиванням грошей", – зазначили у FATF.

Організація заявила, що рішуче засуджує загарбницьку війну, яку Росія веде проти України, а також стурбована повідомленнями про торгівлю зброєю між РФ та країнами, щодо яких Радбез ООН застосував санкції, і кібератаками, які відбуваються з території РФ.

Рішення щодо тимчасового виключення Росії із FATF ухвалили за результатами пленарного засідання у Парижі, яке тривало з 20-го по 24 лютого.

FATF – це міжурядова організація, яка встановлює світові стандарти у сфері протидії відмиванню злочинних доходів та фінансуванню тероризму, оцінює відповідність цим стандартам національних систем боротьби з відмиванням брудних доходів. Інституцію заснували у 1989 році, її штаб-квартира – у Парижі. Пленарні засідання, під час яких ухвалюються рішення, FATF проводить тричі на рік. Перше у 2023 році засідання триває з 20-го до 24 лютого.

Санкції проти РФ

Додамо, що 31 січня Міністерство торгівлі Сполучених Штатів ввело обмеження проти семи іранських юридичних осіб через виробництво ними безпілотників, які використовуються РФ у війні проти України. А вже за кілька днів, 3 лютого, Мінфін США запровадив нові санкції проти восьми топменеджерів іранського виробника безпілотників. 

В ЄС теж активно запроваджують антиросійські обмеження. Так, від початку повномасштабної війни Євросоюз запровадив проти РФ дев'ять пакетів санкцій. Днями вони продовжили термін дій обмежень, запроваджених через окупацію територій України.

Десятий пакет планують прийняти до річниці повномасштабної війни. За даними ЗМІ, у нього можуть увійти росіяни, які сприяють масовому викраденню дітей з України, банки та пропагандисти. 

 
Читайте також:
Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела
Настоятеля Святогірської лаври, який Настоятеля Святогірської лаври, який "зливав" інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту
США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван