USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Міноборони вперше придбає 20 тис. БпАК через Prozorro

Термін постачання визначили до 31 травня 2024 року
Дрон бпла Mavic

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

"Агенція оборонних закупівель" Міністерства оборони України вперше придбає через систему Prozorro 20 тисяч безпілотних авіаційних комплексів (БпАК). Загальна очікувана вартість складає майже 3 мільярди гривень (без ПДВ), поінформували в пресслужбі відомства.

Термін постачання визначили до 31 травня 2024 року.

"Дрони відіграють критичну роль у сучасних військових операціях, забезпечуючи надійне здійснення розвідувальних, навігаційних та атакуючих функцій. За допомогою цих технологій Збройні сили України зможуть ефективніше бити ворога та швидше звільнити окуповані території", – пояснив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Закупівля відбуватиметься шляхом застосування рамкової угоди, що дозволить у конкурентний спосіб закуповувати необхідні товарні позиції, не розкриваючи для загального доступу чутливу інформацію.

"Відповідні оголошення опубліковані в Prozorro 4 березня щодо наступних предметів закупівель: БпАК типу DJI Mavic 3E – 15 000 одиниць. Очікувана вартість – 2 000 550 000 гривень (без ПДВ). А також БпАК типу DJI Mavic 3 Thermal – 5000 одиниць. Очікувана вартість – 989 081 667 гривень (без ПДВ)", – йдеться в повідомленні.

Очікувана вартість розрахована через виведення середньої ціни на основі отриманих комерційних пропозицій.

"Ці тендери підтверджують нашу відданість прозорості та ефективності в галузі оборонних закупівель",
– додала директор "Агенції оборонних закупівель" Марина Безрукова.

Раніше

Нещодавно автоматизовану систему управління оборонними ресурсами на базі System Analysis Program Development (SAP) вже під'єднали у 200 військових частинах, повідомили в пресслужбі МОУ.

"Зібрана інформація щодо залишків майна дозволяє краще планувати закупівлі та постачання озброєння і тилового майна ЗСУ", – кажуть у відомстві.

SAP – це провідна міжнародна система у сфері управління ресурсами, яку використовують 28 країн НАТО. Вона автоматизує процеси постачання, формує інформацію про залишки на складах, заявки, дозволяє бачити реальну потребу, закуповувати та вчасно забезпечувати військових усім необхідним.

Також ми повідомляли, що державне підприємство Міністерства оборони "Агенція закупівель у сфері оборони" (Державний оператор тилу) оголосило на Prozorro перші закупівлі за напрямом харчування. 

"Процедури загальною очікуваною вартістю майже 11 млрд гривень оголошені на постачання в 11 секторів", – заявляли в Державному операторі тилу.

Читайте також:
Відвідуваність застосунку Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПІВ, - Міноборони
Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК
Додаток для військовозобов'язаних Додаток для військовозобов'язаних "Резерв+" з'явився в маркетплейсах і одразу зіткнувся з проблемами
"Резерв+": Міноборони презентувало додаток для військовозобов'язаних. Відео