USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Міноборони Британії назвало причини зростання втрат РФ в серпні і вересні

Такі масштабні втрати пов'язані з Курським проривів ЗСУ і триваючим наступом РФ на Покровському напрямку
ЗСУ
ЗСУ. Фото ілюстративне
Джерело: Генштаб ЗСУ

Армія РФ у серпні втрачала вбитими і пораненими понад одну тисячу осіб на день на тлі Курського прориву ЗСУ і триваючого наступу РФ на Покровському напрямку. Про це повідомляє Міністерство оборони Британії.

Там нагадали, що згідно зі звітом Генерального штабу середньодобові втрати Росії (вбиті й поранені) в Україні збільшилися в серпні 2024 року до 1187 осіб на день. З початку війни втрати РФ досягли 610 тисяч.

"Збільшення втрат у серпні 2024 року майже напевно пов'язане з операцією України під Курськом і триваючим тиском на Покровському напрямку. Росія продовжує покладатися на масу, щоб компенсувати брак особового складу і можливостей з оснащення", – йдеться у зведенні британської розвідки.

Новини за темою: Україна не зможе за допомогою ATACMS знищити більшість військової авіації РФ, – Білий дім

За їхніми даними, тиск Росії на всій лінії фронту продовжиться протягом наступного місяця. Однак обмежені можливості будуть стримувати її здатність використовувати будь-які тактичні успіхи для ширших оперативних досягнень.

Згідно з прогнозом Британії рівень втрат Росії, ймовірно, продовжить у середньому перевищувати 1000 осіб на день протягом вересня, оскільки РФ продовжує операції на широкому фронті від Курська на півночі до Роботиного на півдні.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський пояснив, що Україна пішла в наступ на Курську область через брак далекобійної зброї, щоб компенсувати далеку відстань, на якій ЗСУ могли б знищувати росіян. Також це частина операції для ослаблення натиску РФ на півдні та сході.

Як відомо, ЗСУ закінчили зачистку на лінії наступу Мала Локня – Погребки в Курській області Росії.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP