USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Міністр фінансів розповів, чи передбачено збільшення податків у Держбюджеті-2024

Марченко підтвердив, що стосовно податку на доходи фізичних осіб Мінфін збирається перерозподілити "військовий" ПДФО
податки

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Проєкт державного бюджету на 2024 рік не супроводжуватиметься проєктом закону про внесення податкових змін для збільшення доходів. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі національного телемарафону.

"Ми не маємо наміру вносити окремі зміни до Податкового кодексу. Ми вважаємо, що податкова система має бути стабільною під час війни", – сказав він.

Марченко підтвердив, що стосовно податку на доходи фізичних осіб Мінфін збирається перерозподілити "військовий" ПДФО (з виплат у секторі оборони – військових та правоохоронців), який наразі спрямовується у місцеві бюджети. Та спрямувати його в загальний фонд державного бюджету на сектор безпеки та оборони.

Новини за темою: Прогнозний розмір мінімальної зарплати з наступного року складе 7100 грн, - Мінфін

Напередодні радник заступника керівника Офісу президента України Олексій Рябикін в ефірі UWN розповів, що Мінфін планує, що 100% ПДФО з зарплат військових будуть надходити у спецфонд Держбюджету і направлятися на потреби оборони. Передбачається, що ці кошти будуть використовуватися за двома напрямками: на виробництво боєприпасів і на забезпечення армії безпілотними літальними апаратами.

"Важливо вказати, що податок на доходи фізичних осіб, який збирається з військових, він в такому об’ємі виник саме внаслідок воєнної агресії і воєнного стану, в якому ми зараз знаходимось. Я зараз просто торкнуся конкретних цифр. За 2023 рік планується зібрати податку на доходи фізичних осіб, сплачених саме військовими, близько 89 мільярдів гривень. Цілком зрозуміло, ці гроші будуть витрачатися, перш за все, на оборону воюючої країни. В наступному році пропонується, що ці гроші будуть використовуватися для того, аби зі спеціального фонду Державного бюджету відбувалися витрати за двома напрямками: на виробництво боєприпасів і на забезпечення армії безпілотними літальними апаратами", – пояснив Рябикін.

Читайте також:
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
У Києві викрили енергетичну компанію, що не сплатила 132 мільйони гривень податків У Києві викрили енергетичну компанію, що не сплатила 132 мільйони гривень податків
В Україні кількість В Україні кількість "кас у смартфоні" вдвічі перевищує традиційні
Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про "клуб білого бізнесу"