USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Прогнозний розмір мінімальної зарплати з наступного року складе 7100 грн, - Мінфін

Станом на сьогодні розмір мінімальної зарплати складає 6700 грн
Податки гроші кошти гривні_2
Джерело: відкриті джерела

Прогнозний розмір мінімальної заробітної плати в Україні з 1 січня 2024 року зросте і сягне 7100 грн. Про це заявив перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін, повідомляє пресслужба Мінфіну.

Він зазначив, що згідно із проєктом держбюджету на наступний рік, у липні планується другий етап підвищення мінімальної зарплати до 8 тисяч грн.

Прогнозний посадовий оклад працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки – з 01 січня 2024 року у розмірі 3 195 гривень.

"У 2024 році для підтримки органів місцевого самоврядування буде і надалі передбачено майже 24 млрд грн додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам для найбільш постраждалих прифронтових та фронтових територій. Базова дотація з державного бюджету місцевим бюджетам на наступний рік прогнозується у сумі 20,2 млрд гривень", - зазначив Улютін.

Основні параметрии у бюджеті на наступний рік

Заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев повідомив, що з 1 січня 2024 року оплата праці держслужбовців буде здійснюватись на основі класифікації посад державної служби та системи грейдів.

"Ми вважаємо це правильним підходом, і ці норми будуть прописані у проекті бюджету на наступний рік. Адже це дозволить запровадити прозорі умови оплати праці в системі органів державної влади", - зазначив він.

Щодо освітньої субвенції Єрмоличев розповів, що наразі ресурс освітньої субвенції враховано на підвищення соцстандартів, але без розподілу за територіями, оскільки після 5 вересня цього року очікуються показники від МОН.

"Видатки на сферу охорони здоров’я буде покрито за рахунок держбюджету, субвенція на підтримку окремих медзакладів зберігається на наступний рік. Щодо соціальної сфери слід звернути увагу, що наразі опрацьовуємо механізм для визначення єдиної моделі співфінансування соцпослуг в умовах воєнного стану та закладення ресурсу на соціальний проект "Помічник ветерана"", - додав заступник міністра.

Нагадаємо, ми писали, що станом на початок серпня реальні зарплати в Україні зросли вперше від початку повномасштабної війни. У порівнянні із червнем 2022 року (13 957 гривень), середня зарплата зросла на 14,7%

Читайте також:
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників
В українських шахт немає збуту вугілля, уряд надає перевагу закупці сировини за кордоном, – депутат Камельчук В українських шахт немає збуту вугілля, уряд надає перевагу закупці сировини за кордоном, – депутат Камельчук
Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін