USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Мінфін США хоче вмовити Туреччину долучитись до санкцій проти Росії та ХАМАСу, – ЗМІ

Високопосадовець Мінфіну Сполучених Штатів має намір відвідати Анкару наступного тижня
США -Туреччина
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Брайан Нельсон наступного тижня відвідає Туреччину для переговорів щодо дотримування Анкарою санкцій проти РФ та палестинського бойового угруповання ХАМАС. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з ходом переговорів.

Зазначається, що, за їхніми очікуваннями, посадовець Мінфіну Сполучених Штатів зустрінеться в Анкарі зі своїми турецькими колегами, де вимагатиме від Туреччини дотримання санкцій США проти низки російських компаній та фінансової діяльності ХАМАСу.

Автори додають, що представники Міністерства фінансів Сполучених Штатів та уряду Туреччини відмовилися від коментарів.

"Вашингтон наклав санкції на близько десятка турецьких фірм і деяких осіб за те, що вони керували інвестиційним портфелем від імені ХАМАСу або допомагали Росії ухилятися від обмежень. Сполучені Штати також попередили низку турецьких компаній про можливі санкції, які можуть порушити їхні зв’язки із західною фінансовою системою", – йдеться у повідомленні.

У Bloomberg також кажуть, що Вашингтон стурбований відмовою Туреччини приєднатися до односторонніх санкцій США, накладених на російські судна, які здійснюють портові заходи в Туреччину, і російські авіакомпанії, які отримують наземне обслуговування в турецьких аеропортах.

"Туреччина, яка виконує санкції ООН проти Росії, відмовляється приєднуватися до односторонніх обмежень, оголошених США і ЄС, на тій підставі, що це ускладнить її посередницькі зусилля між Росією і Україною", – додають автори.

Зазначається також, що Туреччина зробила деякі кроки, щоб послабити стурбованість Заходу і на початку року заборонила транзит товарів, які підпадають під санкції Євросоюзу та Сполучених Штатів, до Росії, хоча про це рішення так і не було оголошено публічно.

Раніше ми писали, що голландські компанії через Туреччину можуть обходити санкції ЄС проти Росії. Уточнювалося, що експорт продукції з Нідерландів до Туреччини значно зріс за останні два роки

Читайте також:
Знову доставляємо терміново військову допомогу Україні, – міністр оборони США Знову доставляємо терміново військову допомогу Україні, – міністр оборони США
Головний прокурор МКС запросив ордери на арешт прем'єра Ізраїлю Нетаньягу, міністра оборони країни й трьох посадовців ХАМАСу Головний прокурор МКС запросив ордери на арешт прем'єра Ізраїлю Нетаньягу, міністра оборони країни й трьох посадовців ХАМАСу
Імовірне знищення російського ракетного корабля Імовірне знищення російського ракетного корабля "Циклон": Як його використовували окупанти?
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState