USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Мінфін поки не буде збільшувати податки в Україні

Міністерство розглядає тимчасові заходи щодо оподаткування надмірних прибутків банків
Податки гроші кошти гривні_1
Джерело: відкриті джерела

Міністерство фінансів наразі не може скоротити видатки державного бюджету, а також не має можливості змінювати податкову політику. Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю "Укрінформ".

"Ми маємо досить обмежені фіскальні маневри. Почну з простішого: ми в сьогоднішніх умовах не можемо собі дозволити змінювати податкову політику", – сказав він.

Зазначається, що Мінфін розглядає тимчасові заходи щодо оподаткування надмірних прибутків банків, що можливо імплементувати. Але цей тимчасовий крок не є визначальним.

"Скорочувати видатки ми не можемо. Ви бачили, що бюджет, який ми подали, й так містить радикальне скорочення капітальних видатків", – додав Марченко.

За його словами, для збільшення доходів державного бюджету розглядаються будь-які заходи, в тому числі акциз і боротьбу з нелегальним ігровим бізнесом та його легалізацію. 

Нагадаємо, податкова з 1 жовтня суттєво зменшила штрафи для фізичних осіб-підприємців за продаж товарів та послуг без використання Реєстратора розрахункових операцій (РРО).

Читайте також:
В Україні можуть значно зрости податки В Україні можуть значно зрости податки
Змінити розмір військового збору та позбавити місцеві бюджети частини доходів. Уряд визначив основні напрямки бюджетної політики на найближчі роки Змінити розмір військового збору та позбавити місцеві бюджети частини доходів. Уряд визначив основні напрямки бюджетної політики на найближчі роки
Не сплатили понад три мільйони гривень: В Україні викрили схему ухилення від податків при працевлаштуванні у всесвітньо відомій службі таксі Не сплатили понад три мільйони гривень: В Україні викрили схему ухилення від податків при працевлаштуванні у всесвітньо відомій службі таксі
Податок на розкіш: Кому і за що доведеться платити цього року Податок на розкіш: Кому і за що доведеться платити цього року