USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Скандал зі шкільним підручником з картою України без Криму: Видавництво зобов’язалося передрукувати книжки за власний кошт

Наклад підручників відкликають зі шкіл
Карта України без Криму_3
Підручник з української мови для 7 класу вийшов з картою України без Криму
Джерело: відкриті джерела

Після скандалу з підручником для 7 класу з картою України без Криму видавництво "Літера ЛТД" зобов’язалося передрукувати книжки за власний кошт, передає пресслужба Міністерства освіти та науки.

"Наклад підручників відкликають зі шкіл, передрукують і наново доставлять у школи. Крим є невіддільною частиною України", – йдеться в повідомленні.

Крім того, у МОН зазначили, що для того щоб виявляти недоліки на ранніх етапах підготовки підручників, а також підвищити якість навчальних книг та уникати технічних помилок у них, з цього навчального року відомство спільно з Українським інститутом розвитку освіти проводить апробацію підручників у школах перед друком.

Передісторія

Нагадаємо, учні українських шкіл у сьомих класах отримали підручник з картою України без окупованого Криму. У книзі надрукували піктограму, де зображена мапа України, однак на ній відсутній тимчасово окупований півострів. 

Після появи цього допису співавторка підручника Анастасія Онатій заявила у себе в Фейсбуці, що карта України без Криму з'явилася у посібнику "через прикру неуважність" й запропонувала колегам-освітянам, які отримають її підручник, проводити на уроках флешмоб "Домалюй Крим". Пропонують приділити 10–15 хвилин на уроці української мови, щоб обговорити цю помилку зі школярами й домалювати Крим у піктограмі на сторінці 3.

Читайте також:
В Україні створили мобільний застосунок для школярів В Україні створили мобільний застосунок для школярів "Рятівничок"
Гранти для навчання студентів уже доступні в Гранти для навчання студентів уже доступні в "Дії": Як оформити заявку та скільки можна отримати коштів?
Майже 6,3 тис. абітурієнтів цьогоріч відмовилися від бюджетного місця Майже 6,3 тис. абітурієнтів цьогоріч відмовилися від бюджетного місця
Завдяки Кримській платформі вдалося повернути увагу світу до окупації Криму, – Зеленський Завдяки Кримській платформі вдалося повернути увагу світу до окупації Криму, – Зеленський