USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Магда: Я не бачу, що США на 100% підтримують вступ України до НАТО

НАТО може прийняти Україну в альянс наступного року на Вашингтонському саміті
Євген Магда в ефірі 1 липня 2023 року
Євген Магда, директор Інституту світової політики в ефірі UWN
Джерело: скріншот

Очікувати, що Україна стане членом НАТО на саміті у Вільнюсі щонайменше наївно. Про це в ефірі UWN заявив директор Інституту світової політики Євген Магда.

"Сьогодні у нас гучно рапортують про те, що Іспанія стала 21 країною, яка підтримала членство України в НАТО. Проблема не кількості, проблема – в якості. Я не бачу підтримки 100% від США", – сказав він.

Магда не виключає, що НАТО може прийняти Україну в альянс наступного року на Вашингтонському саміті, коли вже буде йти президентська кампанія.

"Але в будь-якому випадку розраховувати, що військовослужбовці НАТО будуть воювати на території України до вступу до НАТО, однозначно не варто. І після вступу, відверто кажучи, теж", – додав він.

Також експерт зазначив, що йому складно уявити, якими можуть бути гарантії безпеки для країни, яка має найпотужнішу в Європі армію.

"На мій погляд, це трошки оксюморон. Тому що існує формат "Рамштайн", де Україні виділяють і визначають, яка їй потрібна військово-технічна допомога... Можливо, це будуть гарантії західних ядерних держав. Вони щонайменше приведуть свої ядерні сили до стану підвищеної бойової готовності", – резюмував Магда.

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен