USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Лукашенко заявив, що наказав привести армію у "повну бойову готовність"

Це сталося на тлі подій у РФ
Лукашенко
Джерело: відкриті джерела

Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час свого сьогоднішнього виступу заявив, що розпорядився привести армію в повну бойову готовність. Слова Лукашенка цитує Міноборони РБ.

"Не приховую, було боляче спостерігати за подіями, які відбувалися на півдні Росії. Не тільки мені. Багато наших громадян сприйняли їх близько до серця. Тому що вітчизна одна. Мною було віддано всі розпорядження щодо приведення армії в повну бойову готовність", – заявив Лукашенко.

Лукашенко може стати учасником переговорів щодо закінчення війни в Україні

Секретар РНБО Олексій Данілов не виключає, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко може стати учасником переговорів про закінчення війни в Україні. Про це він написав у Facebook.

"Справжня група російських майбутніх переговірників з Україною вже є, але поки що залишається в тіні. Втім, не виключена участь у цьому процесі Лукашенка", – вважає секретар Ради національної безпеки і оборони.

Також він заявив, що в Росії сформувалася група незадоволених – силовики, чиновники та олігархи, які вважають дії Путіна смертельно небезпечними для власних інтересів і свого існування.

"Пригожинський ростовський марш-кидок – демонстрація серйозності намірів, наявних можливостей і створення умов для початку процесу владного транзиту – добровільного або примусового. Колони вагнерівців або інших структур можуть дійти до Червоної площі", – пояснив Данілов.

Новини за темою: Шестеро африканських лідерів планують у червні провести переговори з Україною та РФ

Водночас він упевнений, що у Путіна залишилася єдина можливість порятунку – "тотальна зачистка силового блоку, фізична ліквідація ПВК "Вагнера", демонстраційне покарання ватажка вагнерівців Пригожина, запровадження в країні воєнного стану і розгортання масових репресій.

Нагадаємо, глава ПВК "Вагнера" Євген Пригожин у п'ятницю, 23 червня, оголосив про "похід на Москву" для ліквідації військового керівництва РФ. У Кремлі зі свого боку назвали Пригожина "заколотником", а ФСБ відкрила проти нього кримінальну справу про спробу заколоту.

Основні події з "походом "Вагнера" розгорнулися 24 червня, коли найманці захопили владу в Ростові та Воронежі, а потім рушили на Москву.

Новини за темою: В Офісі президента заявили, що готові почати переговори щодо Криму, якщо ЗСУ наблизяться до півострова

Під час зіткнень із регулярною армією РФ вагнерівці знищили кілька вертольотів, літак і техніку військових. Також під час боїв було знищено нафтобазу у Воронежі та міст в одному з населених пунктів.

До вечора 24 червня найманці "Вагнера" перебували, за деякими даними, за 100–200 км від Москви. Однак пізніше глава ПВК оголосив, що провів переговори з білоруським президентом Олександром Лукашенком і прийняв рішення згорнути "похід" і повернути свої підрозділи назад у польові табори.

Що стало причиною відмови Пригожина від російського престолу і які наслідки на нього чекають, розповідаємо тут.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров