USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Луческу подав у відставку з посади головного тренера "Динамо"

Луческу був тренером київської команди із 2020 року
Мірча Луческу
Мірча Луческу
Джерело: ФK "Динамо" Київ

Мірча Луческу йде з посади головного тренера київського "Динамо". Про це румунський фахівець заявив після матчу проти "Шахтаря" у 13-му турі чемпіонату України. Поєдинок завершився поразкою "Динамо" з рахунком 0:1. Про це передає "Суспільне Спорт".

"Хочу сказати, що я 15 років віддав футболу України. На цьому я вирішив закінчити свою кар'єру. Це була остання гра. Я попрощався зі своїми гравцями, з гравцями "Шахтаря". Дякую усім. Хотілося б завершити по-іншому, але усьому приходить кінець – і футбольній кар'єрі, і любові, і життю. Усьому є початок і кінець", – сказав Луческу.

Крім цього, він прокоментував результат матчу "Динамо" проти "Шахтаря", зазначивши, що у цьому поєдинку перемогла більш "досвідчена команда".

"Досвідчена команда перемогла, ми мали шанси і не використали їх. У "Динамо" є майбутнє, хороша перспективна молодь. У запасі найбільш досвідченим був Сирота. Треба багато працювати, щоб досягти успіху, але є майбутнє. Впевнений, що майбутнє є у "Динамо" і України. Мені дуже складно було пережити увесь цей час – війна, відсутність вболівальників, хвилини мовчання перед кожним матчем. Для мене це складно. З роками ти стаєш більш сентиментальним", – додав він.

Також Луческу наголосив, що бере на себе відповідальність за останні результати команди. Він пояснив їх великою кількістю кадрових змін, що відбулися в "Динамо" через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

"Розумієте, з самого початку війни, як тільки почалася війна, я весь час був з командою. І в 2014 році я не поїхав з Донецька. Але молода команда, можливо, мій авторитет був занадто великим для них. Я беру на себе останні результати – у нас був гандикап, але ми, на жаль, не змогли ці матчі виграти. 14 гравців за останні два роки пішли – гравці досвідчені, провідні. Молоді треба давати час. Вони не можуть одразу замінити більш досвідчених та мастеровитих гравців", – резюмував він.

У відставку Луческу пішов після трьох з половиною сезонів у "Динамо". Тренером київської команди він став у 2020 році.

Перед роботою у "Динамо" Луческу працював 12 років у статусі головного тренера "Шахтаря". Саме з ним донецький клуб здобув Кубок УЄФА у 2009 році.

Раніше ми повідомляли, що Андрій Ярмоленко повернувся до "Динамо". Зазначалося, що контракт із ним розрахований на два роки.

Для Луческу "Динамо" був другим українським клубом у кар'єрі. Тренером киян він став у 2020 році, відпрацювавши повні три сезони.

Читайте також:
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди