USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

"Людину звільнили з полону": Рідні військовополонених отримуватимуть повідомлення від "Дії"

До цього інформація про статус полонених приходила по СМС, але цим користувалися шахраї
Дія
Джерело: відкриті джерела

Сім'ї полонених і зниклих безвісти отримуватимуть повідомлення від Координаційного штабу через застосунок "Дія", щоб захистити рідних від шахраїв. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в Telegram.

Він пояснив, що родичі таких осіб часто стають жертвами росіян, які надсилають компрометуючі повідомлення, де просять гроші в обмін на "звільнення з полону" або спекулюють на цій темі, прикріплюють лінк, а потім викрадають дані людини.

Щоб захистити родичів від цього, тепер повідомлення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими будуть у "Дії".

Як це працюватиме?

Федоров розповів, що коли людина зникає, рідні залишають заявку в особистому кабінеті на сайті Координаційного штабу. При цьому повідомлення з цього кабінету будуть приходити в "Дію".

Ось які повідомлення отримуватимуть родичі:

– заявку підтвердили;
– до справи додали інформацію;
– людину звільнили з полону.

Якщо людина вважалась зниклою безвісти, а потім вдалося підтвердити, що вона в полоні, — також буде сповіщення в "Дії".

Новини за темою: У "Дії" збираються запустити електронне бронювання

Українці в полоні РФ

Раніше генпрокурор Андрій Костін повідомляв, що від початку повномасштабного вторгнення окупанти стратили щонайменше 61 українського військовополоненого.

Також, за його даними, фізичним і моральним тортурам піддаються 90% військовополонених. Про це свідчить скринінг тих, хто повернувся з російського полону.

Як відомо, наприкінці травня відбувся перший з лютого обмін військовополоненими. Україна повернула додому 75 осіб: 70 чоловіків і пʼятеро жінок, шестеро офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі