USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Китай таємно розвиває власний штучний інтелект, – дослідження

Найбільш плідними є п'ять установ, які розташовані в Пекіні, де займаються розробкою
Штучний інтелект

ШІ

Джерело: відкриті джерела

Китайські дослідники опублікували 850 робіт, що стосуються штучного загального інтелекту в період між 2018 і 2022 роками і свідчить про реальні й активні зусилля Пекіна зі створення машини, що мислить. Про це повідомляє The Register.

У нещодавньому звіті аналітичного центру Center for Security and Emerging Technology (CSET) йдеться про те, що зусилля Пекіна спрямовані на створення загального ШІ (AGI).

"Звіт ґрунтується на вивченні наукових праць, що стосуються десятка відповідних технологій, в результаті чого виявили 500 досліджень. Центр стверджує, що найбільш плідними є п'ять установ, які розташовані в Пекіні. Однак не виключають можливості проривів в інших регіонах Китаю, особливо в Ухані", - зазначено в дослідженні.

Разом з тим у звіті зазначається, що в деяких дослідженнях AGI Китаю беруть участь дослідники з-за кордону, але "дані показують, що основна їхня частина перебуває в китайських установах".

Автори стурбовані тим, що решті світу важко зрозуміти досягнення Китаю – або їхню відсутність – і говорять, що приховування наукових досліджень, наприклад, шляхом обмеження доступу до академічних журналів, може призвести до помилкових припущень, які переростають у порочне коло заходів і контрзаходів.

Новини за темою: Чат-бот зі штучним інтелектом Google Bard став доступний в Україні

Звіт завершується закликом до політиків США, які розглядають заходи захисту AGI, визнати, що конкуренти розуміють стратегічне значення технології, і розробляти її першими.

Раніше

У травні китайська влада затримала чоловіка, який використовував ChatGPT для написання підроблених статей. Про це повідомляв Bloomberg.

За даними Бюро громадської безпеки північної китайської провінції Ганьсу, шахрай використав сучасні технологічні методи штучного інтелекту для виготовлення фальшивої інформації та поширював її у соціальних мережах.

Поліція знайшла підроблену статтю про залізничну катастрофу, внаслідок якої загинуло дев'ятеро людей. Новина була розміщена на кількох акаунтах китайської платформи Baidu, її переглянули 15 тис. разів, перш ніж вона була видалена модераторами.

Новини за темою: Samsung заборонила своїм співробітникам використовувати аналоги ChatGPT на службових пристроях
Читайте також:
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters