USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

У Китаї заарештували чоловіка, який створював фейкові новини в ChatGPT

Поліція виявила фейкову статтю про залізничну катастрофу, внаслідок якої загинуло дев'ятеро людей
ChatGPT
Джерело: відкриті джерела

Китайська влада затримала чоловіка, який використовував ChatGPT для написання підроблених статей. Про це повідомляє Bloomberg.

За даними Бюро громадської безпеки північної китайської провінції Ганьсу, шахрай використав сучасні технологічні методи штучного інтелекту для виготовлення фальшивої інформації та поширював її у соціальних мережах.

Поліція знайшла підроблену статтю про залізничну катастрофу, внаслідок якої загинуло дев'ятеро людей. Новина була розміщена на кількох акаунтах китайської платформи Baidu, її переглянули 15 тис. разів, перш ніж вона була видалена модераторами.

Новини за темою: Samsung заборонила своїм співробітникам використовувати аналоги ChatGPT на службових пристроях

Розслідування показало, що підозрюваний використовував заборонений у Китаї ChatGPT за допомогою VPN, щоб створювати фейкові вірусні новини, які були просто придумані чат-ботом. Так, шахрай хотів заробити на кліках за рекламу. 

За поширення фейкової та провокаційної інформації чоловіку загрожує тюремний термін до п'яти років. 

Це один із перших випадків арешту, пов'язаний зі зловживанням технології штучного інтелекту в країні.

Заборона ChatGPT в Китаї 

В лютому цього року Китай заборонив використовувати в країні популярний чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT.

Регулятори наказали великим китайським технологічним компаніям, зокрема Tencent Holdings і Ant Group, фінтех-філія Alibaba Group Holding не пропонувати послуги ChatGPT громадськості на тлі зростаючої тривоги в Пекіні через нецензуровані відповіді чат-бота на основі штучного інтелекту на запити користувачів.

Технічні компанії також повинні будуть звітувати перед регуляторами, перш ніж запускати власні сервіси, схожі на ChatGPT.

Італія ввела обмеження використання ChatGPT

Національне управління із захисту персональних даних Італії вирішило обмежити доступ до чат-бота з вбудованим ШІ ChatGPT.

Причиною для такого рішення став витік персональних даних користувачів чат-бота 20 березня. Тоді на деякий час у вільному доступі опинилася інформація про запити і номери банківських карт платних користувачів платформи.

Читайте також:
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
У Мінцифри розробили У Мінцифри розробили "Білу книгу" з описом регулювання ШІ в Україні. Що очікувати бізнесу
Інтернет-магазин Taobao хоче доставляти посилки за допомогою ракет Інтернет-магазин Taobao хоче доставляти посилки за допомогою ракет