USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Критична фаза війни настане у найближчі два місяці, – командувач Сухопутних військ Павлюк

Олександр Павлюк наголошує на тому, що Україна терміново потребує посилення протиповітряної оборони
Павлюк

Олександр Павлюк (по центру)

Джерело: відкриті джерела

Критична фаза війни настане в найближчі два місяці. Росія кидає на фронт всю техніку, поки в Україну не надійшла допомога від Заходу. Про це заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк в інтерв'ю виданню The Economist.

За його словами, оскільки американська допомога тільки почала надходити на лінію фронту, російські генерали "кидають усю боєздатну техніку, яка у них є, щоб перевірити виснажені українські війська, які не мають достатнього постачання".

"Росія знає, що якщо ми отримаємо достатньо зброї протягом місяця або двох, ситуація може обернутися проти них", – зазначив Павлюк.

Він наголосив, що Україна терміново потребує посилення протиповітряної оборони, і очікувана поставка винищувачів F-16 на початку червня "дасть значний психологічний поштовх".

Командувач Сухопутних військ вважає, що Росія і надалі зосереджуватиметься на Луганській та Донецькій областях. Однак у розвідці припускають, що незабаром російські війська розтягнуть оборону, атакуючи північно-східні райони Харкова та Сум.

"Росія перевіряє стійкість наших ліній, перш ніж обрати найбільш підходящий напрямок", – зауважив Павлюк.

Окупанти не полишають ідею захопити Київ

Олександр Павлюк наголосив, що Росія не відмовилася від ідеї захопити Київ після невдалого "бліцкригу" на початку повномасштабного вторгнення.

"Захист Києва залишається однією з наших головних турбот, як би важко не було на сході. Це серце України, і ми знаємо, яку ключову роль відіграватиме захист міста в майбутньому", – сказав він.

Водночас командувач Сухопутних військ ЗСУ зазначив, що нинішня загроза для Києва з боку російської армії принципово відрізняється від тієї, яка була у 2022-му.

За його словами, російська армія більше не може здійснювати широкомасштабні наступи на кількох фронтах. Вона використовує ракети, які щойно зійшли з конвеєра, всього через кілька тижнів після виробництва, а не зі своїх колись величезних запасів. Крім того, Збройні сили України стали набагато потужнішими, ніж були раніше.

Ситуація довкола Часового Яру

Олександр Павлюк прокоментував можливість захоплення окупантами Часового Яру. На його думку, втрата цього населеного пункту не мала б "вирішального значення", адже це "звичайне міське поселення".

Також командувач прокоментував атаки в районі Очеретиного, що неподалік Авдіївки, відкидаючи заяви про можливі нерозуміння, які призвели до втрат позицій.

Він пояснив це "божевільним" тиском, російською перевагою в повітрі та у співвідношенні артилерії, яка сягала 20 до 1. За його словами, по всій лінії фронту російські гармати випускають у сім разів більше снарядів, ніж українські.

Нагадаємо

Як нещодавно заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин, Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, що на Донеччині. Ані у самому місті, ані на його околицях російських військ немає.  

За його словами, ворог шукає слабкі місця в обороні міста, зокрема кидаючи на штурми мобілізованих і колишніх в’язнів та не жаліючи свою техніку і піхоту.

Також додамо, що російські війська під прикриттям бронетехніки спробували прорвати оборону ЗСУ у Харківській області. Атаку ворога було відбито, бої тривають. 

З міста Вовчанськ та навколишніх населених пунктів на Харківщині відбувається евакуація населення. Влада, поліція та волонтери спільно допомагають людям виїжджати.

Читайте також:
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"
"Резерв+" помилково показав, що ви у розшуку: Що робити
Знову доставляємо терміново військову допомогу Україні, – міністр оборони США Знову доставляємо терміново військову допомогу Україні, – міністр оборони США