USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Спільний з державою проєкт: Кропачов допоміг 150 переселенцям з прихистком на Київщині

Серед внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток в таборі під Переяславом, – діти. Однак нині рахунки цього табору теж заблоковані
Кропачов_7

Віталій Кропачов

Джерело: UWN

Від початку війни на сході нашої держави частина людей зіткнулася з вимушеною міграцією – подалі від дому, де лунають вибухи, в більш безпечні місця. А вже на початку 2022-го, коли РФ розпочала повномасштабний наступ, внутрішньо переміщених осіб в Україні значно побільшало. Всі вони – ті, хто втратив житло, чи ті, хто намагався вберегти своє життя й життя своїх дітей, – переїздили до умовно безпечніших міст нашої країни.

Тоді ж навесні 2022-го на територію колишньої дитячої бази "Славутич" під Переяславом (Київщина) почали прибувати перші переселенці. Але умови для проживання там були не найкращі.

У червні власником об'єкта став Віталій Кропачов, який "залучив власні кошти для створення необхідних умов для безкоштовного проживання та реабілітації переселенців, які втратили власні домівки". Про що тоді говорили українські ЗМІ, до прикладу, – "Фокус"

Нині ж, через справу проти Віталія Кропачова, заарештовано всі рахунки його бізнесу. Навіть ті, які не мають стосунку до справи. Наприклад, бізнес, пов'язаний зі ЗМІ. Рахунки табору, де проживають внутрішьо переміщені особи, також на даний час заблоковані.

Деталі про табір

Тоді ж розповідалось, що меценат Кропачов підписав меморандум з Київською обласною військовою адміністрацією про співпрацю. Це – спільний з державою проєкт. Зокрема, розподілом місць у таборі займаються представники військової адміністрації, також держава бере участь у реабілітації людей та медичному забезпеченні. А от Кропачов фінансує щоденні потреби мешканців табору і його функціонування.

"У людей цілодобово є тепло і електроенергія, кухня на електроживленні, є генератор, вода власна, маємо дві свердловини, підключено всі необхідні комунікації, охорона, пожежна безпека", – повідомляла тоді директорка табору Тетяна Дємєнєва.

Відтак, під Переяславом знайшли тимчасове житло мешканці Краматорська, Бахмута, Горлівки, Слов’янська, Лисичанська, Лимана, Торецька, Ізюма, Маріуполя та інших міст. Серед внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток в таборі, – діти.

Віталій Кропачов

Кропачов – бізнесмен із міста Торез, що на Донеччині. З початку збройного вторгнення РФ на схід України він був змушений залишити місто. А все його надбане майно було розграбовано. Втім, про рідний край бізнесмен не забув. Він – один з активних організаторів та учасників українського опору на Донбасі.

Ба більше, Кропачов організував відеотрансляцію всього, що відбувається на трасі з Ростова-на-Дону через Торез, Сніжне, Харцизьк на Донецьк. Завдяки цьому українські правоохоронці бачили і фіксували весь потік зброї та бойової техніки, що йшов через м. Торез. На початку липня зрадник "злив" терористам інформацію про роботу вебкамери та її відключили.

Крім того, Кропачов був одним із тих, хто у 2014 році передав до української влади фотодокази причетності російських терористів з "ДНР" до збиття малайзійського "Боїнгу" MH17. Ці фотографії дозволили успішно виграти інформаційну війну проти РФ, а також дозволили прокуратурі Нідерландів домогтися максимальної точності у своєму висновку.

Нині, з 2017 року Віталій Кропачов є власником ТОВ "Краснолиманське", відколи воно стало одним з найбільш успішних вугільних підприємств України.

Також Кропачов має активи у медійній сфері. У грудні 2021 року придбав компанію "Ера продакшн". Компанія у березні 2022 року надала свої потужності для забезпечення цифрової трансляції "Єдиного телемарафону" після ракетної атаки Росії на телевежу у Києві.

Також Кропачов є власником медіапроєкту Ukraine World News, куди зокрема входить телеканал "ТАК TV". Медіапроєкт має низку власних документальних проєктів, спрямованих на медійну підтримку наших захисників.

А ще, аби злочини ворога не були забутими, команда медіапроєкту Ukraine World News створила низку документальних проєктів, в яких зафільмувала злочини російських окупантів. Серед них "Буча. Після…", "Макарів. Після...", "Окупанти в полоні", "Українська бронетехніка", "Крізь воду", "Ліля", "Брати. Остання двіжуха", "Чорнобиль. Злочин режиму".

Влітку 2022 року Кропачов організував табір під Переяславом для вимушених переселенців з Донбасу. Там у комфортних умовах проживають 150 людей, які втратили житло через війну. Також бізнесмен допомагає дітям, які постраждали через російську агресію.

Й що найголовніше – допомагає війську.

Тепер же ДБР звинувачує Віталія Кропачова у завданні державі шкоди на 2 млрд гривень. Сам Кропачов відкидає всі звинувачення та заявляє, що жодних правових підстав для кримінальної справи немає. Адвокати бізнесмена стверджують, що його затримання відбулося із порушеннями.

Разом з тим компанія бізнесмена Віталія Кропачова за два роки війни сплатила 1,3 млрд гривень податків до бюджетів всіх рівнів. Так, у 2022 році підприємство сплатило до бюджетів усіх рівнів 581,2 млн гривень податків та зборів, в той час як у 2023-му – 729,3 млн гривень.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі