USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 6 0 4 7 0 (+1250)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Масштабний ракетний удар по Україні: 37 людей загинули, понад 170 – поранені

У столиці було чутно більше десятка вибухів
Охматдит _4

Дитяча лікарня "Охматдит" пошкоджена внаслідок російської ракетної атаки 8 липня 

Джерело: UWN

Уранці 8 липня окупанти завдали масованого ракетного удару по кількох містах України. Більшість цілей були спрямовані на Київ. Президент Володимир Зеленський повідомив, що по Україні було випущено понад 40 ракет різних типів. За даними командувача Повітряних сил Миколи Олещука, окупанти запустили по країні 38 ракет, включно з крилатими "Калібр", Х-101, Х-22, балістичними "Іскандер", "Кинджал" і "Циркон", а також авіаційними Х-59/Х-69. Як росіянам вдалося обійти нашу ВПО, ми пояснили тут

Силам ППО зі свого боку вдалося знищити 30 ракет:

– 1 аеробалістичну ракету Х-47М2 "Кинджал";
– 3 балістичні ракети "Іскандер-М";
– 11 крилатих ракет Х-101;
– 12 крилатих ракет "Калібр";
– 3 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69.

Удар по Києву

У Києві дуже серйозні руйнування, багато жертв і постраждалих. За останнім даними, у Києві сьогодні загинули 27 людей, з них троє – діти. Ще 82 людини внаслідок російського ракетного обстрілу постраждали. 

У Шевченківському районі в "Охматдиті" загинули двоє осіб, 10 – постраждали. В багатоповерхівці, де зруйновано цілий підʼїзд, загинули 7 людей, з них 3 – діти. Ще 18 людей постраждали. Там триває розбір завалів. Також пошкоджено промисловий обʼєкт, там загинули 2 і 3 постраждали.

Руйнування у Шевченківському районі Києва, 8 липня 2024 року

Джерело: Los Solomas

У Солом’янському районі в бізнес-центрі "Домініон" зруйновано два верхні поверхи. Там загинули 7 людей, 9 – постраждали.

У Голосіївському районі в пожежі в пʼятиповерхівці постраждали 22 людини.

У Дніпровському районі частково зруйновано медичний центр "Isida", загинули 9 людей, ще 5 – постраждали. Туди прийшовся повторний російський удар.

У Дарницькому районі постраждала 1 особа.

У Святошинському – пошкоджена будівля Фахового економічного коледжу. Постраждало 5 осіб.

Новини за темою: Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, – КМДА

Ситуація в "Охматдиті"

В момент ракетної атаки в "Охматдиті" було понад 600 пацієнтів і щонайменше стільки ж працівників лікарні. Евакуація пацієнтів триває і досі. Поки що відомо про двох загиблих та понад 50 постраждалих. Загиблі – лікарка Світлана Лукʼянчук та родич одного з пацієнтів. Рятувальна операція ще триває, тож ці дані, на жаль, поки що неостаточні.

За останніми даними: 

– Повністю зруйнований корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій. Там дітям проводили діаліз.

– Всі вікна вибиті у старому хірургічному корпусі. Сильно пошкоджені два хірургічні та два соматичні відділення, відділення інтенсивної терапії та операційний блок.

– У новому, зведеному лише нещодавно корпусі пошкоджено 12 відділень, з них 8 – хірургічних, 5 – онкологічних, дві реанімації, операційний блок, відділення радіології та променевої терапії.

– Втрачена частина єдиної в країні онкогематологічної лабораторії.

Як повідомляє депутатка Київської міськради Євгенія Кулеба, "Охматдит" потребує допомоги. У лікарню потрібна питна вода в літрових пляшках (у великій кількості) і фрукти для дітей: яблука, банани, фруктові пюре та пиріжки (круасани).

Як з'ясувала Служба безпеки України, Росія вдарила по "Охматдиту" ракетою Х-101. На місці трагедії знайшли уламки корпуса задньої частини ракети Х-101 із серійним номером та частину руля цієї ж ракети.

Цей обстріл вже кваліфікований як воєнний злочин. Провадження відкрито за ч. 2 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством).

Дніпро

У місті також лунали вибухи. Пошкоджень зазнали багатоповерхівка, підприємство. Понівечене СТО. Є загиблий, ще 12 осіб поранені.

Кривий Ріг

В місті російська ракета влучила в адміністративну будівлю Північного ГЗК. Станом на 12:30 відомо про 10 загиблих та понад 47 поранених

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський неодноразово закликав західні країни посилити протиповітряну оборону України для захисту міст від російських атак.

Загалом, за останніми даними МВС, у Дніпропетровській області загинули 11 людей і 64 – постраждали.  

Україна просить скликати Радбез ООН

Україна ініціювала скликання надзвичайного засідання Радбезу ООН. Це засідання відбудеться вже завтра.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів