USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Направлення на ВЛК та вакансії в ЗСУ: У "Резерв+" будуть нові опції

Українці можуть отримати електронне направлення на ВЛК у додатку "Резерв+"
Резерв+
Джерело: РБК-Україна

У додатку "Резерв+" вже введено функціонал, який дозволяє дистанційно виправити дані, не здійснюючи візиту до ТЦК та СП. У майбутньому з'являться електронні направлення на ВЛК. Про це NV розповіла заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

"Ми вже розробили функціонал, який дозволяє дистанційно виправити дані, не здійснюючи візиту до ТЦК та СП. Коли громадянин бачить, що дані не знайдено (це такий статус у застосунку Резерв+), це часто означає, що в інформації про нього в реєстрі, яку вносить працівник ТЦК та СП, наприклад, неправильний податковий номер чи прізвище, ім'я, по батькові", – розповіла вона.

За її словами, оператор ТЦК та СП може помилитися та не вірно внести дані про військовозобов'язаного, але завдяки тому, що людина бачить по собі статус в "Резерв+", то зможе швидко виправляти ці помилки без фізичного візиту до ТЦК та СП. Також заплановано додати можливість отримати електронне скерування на проходження ВЛК, запровадити онлайн-рекрутинг, щоб людина могла подавати своє резюме через додаток до тієї військової частини, яка безпосередньо її цікавить, працювати з тим командиром, з яким вона відчуває себе максимально впевненою та ефективною.

"Згодом в "Резерв+" плануємо зробити навчання для військовозобов'язаних. Хочемо тут додати всю необхідну інформацію, яка стане в нагоді людині, аби підготуватися до служби в лавах наших військ. Там будуть відеоуроки, тести, потім сертифікати. Фактично вся цифрова команда Міністерства оборони планує створити повністю електронний ТЦК та СП, щоб взаємодія громадянина з цими органами в більшості випадків відбувалася виключно за допомогою смартфону", – сказала Черногоренко.

Раніше Катерина Черногоренко заявляла, що у Міністерстві оборони мають намір впровадити електронне направлення для проходження військово-лікарської комісії для осіб зі статусом "обмежено придатний", який нещодавно був скасований.

Водночас 10 червня член комітету Верховної Ради з нацбезпеки і нардеп Федір Веніславський заявив, що повісток в електронних кабінетах, зокрема через "Резерв+", не буде.

Читайте також:
Близько 27 тис. засуджених потенційно можуть мобілізуватися в обмін на умовно-дострокове звільнення, – Мін'юст Близько 27 тис. засуджених потенційно можуть мобілізуватися в обмін на умовно-дострокове звільнення, – Мін'юст
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Київський картонно-паперовий комбінат може припинити роботу через мобілізацію чоловіків Київський картонно-паперовий комбінат може припинити роботу через мобілізацію чоловіків
Мобілізація, ювілейний саміт НАТО та старт Олімпійських ігор: Про які події липня варто знати українцям Мобілізація, ювілейний саміт НАТО та старт Олімпійських ігор: Про які події липня варто знати українцям