USD
НБУ
40.54
Готівка
40.99
EUR
НБУ
43.86
Готівка
44.45
Втрати орків: 5 5 2 1 9 0 (+1200)
USD
НБУ
40.54
Готівка
40.99
EUR
НБУ
43.86
Готівка
44.45

Король Чарльз ІІІ затвердив нового прем'єра Великої Британії Стармера. Які плани має новий очільник уряду?

Стармер запевняє, що робота в уряді термінова і її починають негайно
Стармер_3

Чарльз ІІІ і Стармер

Джерело: BBC

Король Великої Британії Чарльз ІІІ затвердив нового прем'єр-міністра країни Кіра Стармера після відставки його попередника Ріші Сунака. Стармер виступив з першою промовою біля Даунінг-стріт у Лондоні і виголосив чимало тез щодо своєї подальшої  роботи на посаді, повідомляє BBC.

Видання пише, що під час візиту Стармера до Букінгемського палацу вишикувалася кавалькада прихильників Лейбористської партії з прапорами Сполученого Королівства, Шотландії та Уельсу.

Які плани озвучив Стармер під час своєї промови?

Новий прем'єр виступав з трибуни на Даунінг-стріт і зазначив, що "нація стомлена, а країна проголосувала за зміни". А брак довіри можна лікувати не словами, а діями.

"Розрив між людьми та політиками призвів до втоми в серці нації, втрати надії, духу, віри в краще майбутнє. Тепер наша країна рішуче проголосувала за зміни та повернення політики на державну службу. Цей брак довіри можна залікувати лише діями, а не словами", – висловився Стармер.

І одразу ж запропонував почати з простого визнання того, що держслужба є привілеєм. Тому уряд повинен з повагою ставитися до кожної людини в країні.

Новий прем’єр заговорив і про необхідність перезавантаження. Мовляв, служба є лише передумовою, а Велика Британія потребує більшого перезавантаження і "повторного відкриття того, ким ми є". І це можливо зробити завдяки стабільності й поміркованості політиків.

Стармер водночас переконаний, що "змінити країну – це не клацати вимикачем", оскільки світ нині нестабільний. Політик обіцяє почати роботу негайно, але стверджує, що це займе деякий час.

У своїх планах під час керівництва в уряді згадав Стармер і про "підняття Національної служби охорони здоров’я на ноги зверненням до майбутнього", забезпеченням безпеки кордонів Великої Британії, відновленням "інфраструктури можливостей країни", зокрема й про потребу в школах і доступних будинках.

"Якщо зараз запитаю людей, чи вірять вони, що Велика Британія буде кращою для їхніх дітей, багато хто відповість "ні". Але мій уряд буде боротися, доки ви знову не повірите. Уряд буде звільнений від доктрини", – акцентує новий прем'єр-міністр.

Завершуючи свою промову, Стармер зазначив, що чотири країни Великої Британії знову стали разом, стикаючись із викликами небезпечного світу, як це було в минулому".

"З повагою та смиренням я запрошую всіх вас приєднатися до цього уряду в місії національного оновлення. Наша робота термінова, і ми починаємо її сьогодні", – резюмував Стармер.

Нагадаємо, тепер уже експрем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак визнав поразку на загальних виборах. Лівоцентристська Лейбористська партія здобула переконливу перемогу на чолі з Кіром Стармером. Варто зауважити, що зміна влади в країні не обіцяє зміни зовнішньої політики. Лейбористи підтримували консерваторів в українському питанні від початку повномасштабної війни. І Стармер час від часу заявляв, що нічого не зміниться й далі.

Читайте також:
Оголошено офіційні результати виборів у Франції: Як розподілилися місця в парламенті? Оголошено офіційні результати виборів у Франції: Як розподілилися місця в парламенті?
Вибори у Франції: Партія Ле Пен несподівано поступається лідерством лівим силам і коаліції Макрона Вибори у Франції: Партія Ле Пен несподівано поступається лідерством лівим силам і коаліції Макрона
Новопризначений міністр оборони Британії приїхав в Україну й анонсував нову допомогу Новопризначений міністр оборони Британії приїхав в Україну й анонсував нову допомогу
У Франції проходить другий тур парламентських виборів: Там фіксують рекордну проміжну явку У Франції проходить другий тур парламентських виборів: Там фіксують рекордну проміжну явку