USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Концерти, ходи та національна кухня: Як українці святкують День Незалежності за кордоном?

Святкові події відбуваються в різних країнах, включно з Британією та Німеччиною
День Незалежності за кордоном
Джерело: UWN

День Незалежності України, який країна відзначає сьогодні, 24 серпня, є важливою подією не тільки для українців на Батьківщині, але й для діаспори по всьому світу. За кордоном українці активно зберігають свої традиції, організовуючи різноманітні заходи, щоб відсвяткувати цю важливу дату. Розповідаємо, як наші співгромадяни святкують цей день далеко за межами своєї країни.

Велика Британія 

Сьогодні 33-ю річницю Незалежності України відзначають у місті Кентербері, що розташоване на південному сході Англії в графстві Кент.

Там з нагоди свята благодійна організація Canterbury for Ukraine організувала масштабний захід із ходою, концертом і фуршетом.

Також гості заходу вшанували 30 місяців стійкості українського народу перед лицем жорстокої війни.

UWN вдалося поспілкуватися із засновником БО Canterbury for Ukraine Денисом Нізаловим, який передав привітання усім співгромадянам і наголосив, що кожен українець у Кентербері тримає Україну у своєму серці.

Німеччина

Українські прапори сьогодні також майорять у німецькому місті Бамберг, північна частина Баварії.

Українська громада тут влаштувала ходьбу з національним прапором України.

Українські пісні, гімн, гасла – так відсвяткували цей день громадяни України, які мешкають у Бамберзі.

Швейцарія

У місті Версуа неподалік від Женеви українські громадяни вирішили відсвяткувати День Незалежності, влаштувавши патріотичний ярмарок, де продавали український одяг та інші вироби.

Також не обійшлося без частувань – традиційно подавали вареники та Київський торт.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у День Незалежності. Глава держави під час звернення зазначив, що диктатор Путін не буде диктувати свої "червоні лінії".

Читайте також:
На заході до Дня Незалежності України в університетську бібіліотеку штату Вірджинія передали близько пів сотні українських книжок. Фото На заході до Дня Незалежності України в університетську бібіліотеку штату Вірджинія передали близько пів сотні українських книжок. Фото
"Хворий дід не диктуватиме червоні лінії", – зі звернення Зеленського до Дня Незалежності України
Українцям виплатять гроші до Дня Незалежності. Хто і на яку допомогу може претендувати? Українцям виплатять гроші до Дня Незалежності. Хто і на яку допомогу може претендувати?
У Німеччині вбили 17-річного українського баскетболіста: Поліція затримала двох підозрюваних У Німеччині вбили 17-річного українського баскетболіста: Поліція затримала двох підозрюваних