USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

"Хворий дід не диктуватиме червоні лінії", – зі звернення Зеленського до Дня Незалежності України

Президент акцентував: українцям не бракує чужих областей, нам потрібен мир і спокій вздовж усього кордону завдовжки 6992 км
Зеленський
Президент України Володимир Зеленський
Джерело: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців у День Незалежності. Глава держави під час звернення зазначив, що диктатор Путін не буде диктувати свої "червоні лінії".

Зеленський також наголосив, що в кожну точку РФ, яка є джерелом небезпеки для України, рано чи пізно прилетить українська відповідь.

"Не дамо перетворити на сіру зону землі, де по праву має бути синьо-жовтий прапор. Не буде хворий дід із Червоної площі, який постійно погрожує червоною кнопкою, диктувати нам якісь свої червоні лінії. Як жити, яким шляхом іти і який вибір робити, буде для себе визначати лише Україна й українці. Бо так працює незалежність", – наголосив український лідер, зауваживши, що той, хто зичив українській землі лиха, отримає його в себе вдома з відсотками.

Кім того, Зеленський уточнив, що зняв звернення на прикордонні Сумщини, де почався "бумеранг для зла", маючи на увазі операцію ЗСУ в Курській області РФ.

"913 днів тому, зокрема й через Сумщину, Росія пішла на нас війною. Порушила не лише суверенні кордони, а й межі жорстокості та здорового глузду. Безмежно прагнучи одного: знищити нас. Натомість сьогодні ми відзначаємо 33-й День Незалежності України. А те, що ніс на нашу землю ворог, тепер вернулося в його дім", – сказав глава держави.

Президент акцентував: українцям не бракує чужих областей, нам потрібен мир і спокій вздовж усього кордону завдовжки 6992 кілометри. І "нашу волю й боротьбу символізують наші люди – наші захисники, наші опори", констатував Зеленський.

Новини за темою: Українцям виплатять гроші до Дня Незалежності. Хто і на яку допомогу може претендувати?

Нагадаємо, сьогодні Україна відзначає 33-тю річницю своєї незалежності. До Києва з нагоди свята приїхав президент Польщі Анджей Дуда.

Також Google присвятив дудл Дню Незалежності України. Український прапор замайорів над пошуковою стрічкою. У компанії розповіли, що ця річниця Незалежності є визнанням стійкості українського народу та вшануванням усіх тих, хто пожертвував собою заради нації в минулому та сьогоденні. Це мрія про вільну незалежну країну під мирним блакитним небом.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP