USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Кому не потрібно проходити ВЛК? Кабмін уточнив перелік громадян

Зокрема, уряд роз'яснив, чи потрібно йти на медогляд під час процедури надання відстрочки
ВЛК
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України вніс зміни до Порядку організації та ведення військового обліку, а також до Порядку проведення призову громадян на військову службу. У документі уточнили, кому не обов'язково проходити військово-лікарську комісію. Відповідну постанову опубліковано на сайті уряду.

Як ідеться в документі, "процедура надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації у зв'язку з бронюванням і відстрочкою... не передбачає направлення на військово-лікарську комісію для проходження медичного огляду".

Також особи до досягнення 25-річного віку не направляються на військово-лікарську комісію для проходження медичного огляду.

"Під час воєнного стану направлення призовників на військово-лікарську комісію для проходження медичного огляду здійснюється тільки в разі їх прийняття на військову службу в добровільному порядку", – йдеться в постанові.

Новини за темою: 17-річні українці мають повернутися з-за кордону, щоб стати на облік в ТЦК, уряд готується скасувати цю вимогу

Раніше повідомлялося, що Міноборони працює над тим, щоб спростити отримання направлення на ВЛК. Талончик на медкомісію хочуть впровадити в додаток "Резерв+".

Зазначимо, що громадяни можуть оскаржити рішення ВЛК у досудовому порядку та через суд, якщо вважають, що рішення комісії не відображає реального стану здоров'я.

Як відомо, після направлення на ВЛК у військовозобов'язаних є чотири дні, щоб пройти медогляд. Рішення скоротити терміни проходження комісії ухвалили ще минулого року.

 
Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі