USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

В Росії розробляють аналог іранського дрона Shahed під назвою "Ястреб"

Наразі безпілотник перебуває на етапі льотних випробувань
дрони

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

В Росії працюють над створенням нового дрона-камікадзе, який отримав назву "Ястреб". Зараз цей безпілотник перебуває на етапі льотних випробувань. Завершити ж роботи над цим озброєнням планують протягом першого півріччя цього року, передає Defense Express.

Виробником нового дрона-камікадзе є російське конструкторське бюро "Стратим". Російські ЗМІ заявляють, що безпілотник під назвою "Ястреб" повинен стати бюджетним аналогом "Герані", тобто іранського Shahed, зазначають у виданні.

У конструкторському бюро кажуть, що "Ястреб" – це фактично літаюче крило з наведенням по координатах.

"Рашисти стверджують, що "Ястреб" розробляється у двох варіантах, які відрізняються двигуном внутрішнього згорання, з яким дрон буде розвивати швидкість до 300 км/год, і реактивним, з яким його швидкість збільшиться до 700 км/год", – йдеться у матеріалі.

В Defense Express уточнюють, що дальність ураження цілей становитиме 350 км.  Злітна маса безпілотника буде до 45 кг, а бойова частина – 16 кг. Розмах його крил становить 1,5 м.

У РФ заявляють, що "Ястреб" нібито стійкий до систем радіоелектронної боротьби і може заходити на ціль за допомогою системи "машинного зору".

"Зараз таку систему як рашисти, так і наші військові використовують, наприклад, в FPV дронах", – додають автори.

Росіяни заявляють, що новий дрон буде "завдавати ударів по цілях у глибині оборони противника".

У виданні наголошують, що для нового "Ястреба" окупанти також вбачають й роль "псевдокрилатої ракети" – хибної цілі для відвертання уваги засобів протиповітряної оборони, наголошуючи на тому, що, мовляв, дрон буде дешевим, бо він "повністю збирається із цивільних компонентів".

Також автори зауважують, що те, наскільки така заява відповідає реальності, наразі сказати важко.

Раніше ми повідомляли, що виробник російських БпЛА, попри санкції, отримує іноземне устаткування. Зазначалося, що працювати лише на власних комплектуючих виробник "Орлан-10" не може.

Читайте також:
Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ