USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Кількість хворих на COVID-19 в Україні за місяць з 2 тис. зросла до 12 тисяч

В Україні наразі з коронавірусом госпіталізовано понад 2500 людей
коронавірус

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

В липні в Україні зафіксували майже 12 000 випадків захворювання на коронавірус. Місяцем раніше, у червні, їх було 2000. Про це повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін на брифінгу.

Крім того, за його словами, зростає захворюваність і в США та країнах Євросоюзу. Проте там зазвичай фіксується підштам "Омікрону" FliRT, який не викликає важких форм.

В Україні наразі госпіталізовано понад 2500 людей, що є нормальним показником для такої кількості хворих.

Кузін додав, що наразі показники захворюваності на COVID-19 в країні не свідчать про початок епідсезону або необхідність вводити обмежувальні заходи. 

Нагадаємо, у січні в Україні зафіксували новий штам коронавірусу "Омікрон-Дженні".

Вперше цей субваріант виявили у Сполучених Штатах Америки у вересні 2023 року, після – в інших країнах світу, зокрема в Індії, Китаї, Великій Британії.

За даними Центру з контролю та профілактики захворювань США, станом на 5 січня на JN.1 припало приблизно 62% усіх варіантів SARS-CoV-2, що циркулюють.

Лікарі рекомендують слідкувати за особистою гігієною, мити руки та користуватися дезінфекційними засобами, уникати закритих приміщень з великою скупченістю людей, часто провітрювати приміщення та проводити вологе прибирання вдома і на роботі.

Читайте також:
Новий варіант COVID-19 XEC шириться Європою. Які ознаки цього штаму коронавірусу? Новий варіант COVID-19 XEC шириться Європою. Які ознаки цього штаму коронавірусу?
В Африці фіксують новий спалах мавпячої віспи. Найважча ситуація в Конго В Африці фіксують новий спалах мавпячої віспи. Найважча ситуація в Конго
Українські лікарі вперше у світі провели операцію з видалення внутрішньоочної гемангіоми хоріоїдеї великого розміру в дитини Українські лікарі вперше у світі провели операцію з видалення внутрішньоочної гемангіоми хоріоїдеї великого розміру в дитини
У столиці серед учнів зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції У столиці серед учнів зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції