USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Хотів отримати премію: У Запоріжжі керівнику ТЦК повідомили про підозру за підробку документів з виконання мобілізаційного плану

Особи, на яких були складені адмінматеріали, дізнавалися про це через "Дію" під час відкриття виконавчого провадження
керівник ТЦК
У Запоріжжі поліцейські повідомили керівнику ТЦК про підозру в підробці офіційних документів
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Начальника одного з терцентрів комплектування та соцпідтримки Запоріжжя зловили на підробці документів. Аби завищити службові показники та отримати премію, він складав і видавав постанови, куди вносив неправдиві відомості про адміністративні правопорушення за порушення правил військового обліку. Про це повідомили в Головному управлінні Нацполіції в Запорізькій області.

За даними слідства, начальник військкомату протягом серпня – вересня 2022 року спільно з іншими службовцями під час винесення постанов про притягнення громадян до адміністративної відповідальності вносив до офіційних документів завідомо неправдиві відомості. Він це робив для того, щоб покращити показники з виконання мобілізаційного плану із бронювання військовозобов’язаних, додали в Офісі генпрокурора.

Загалом керівник ТЦК встиг підробити 18 офіційних документів.

"Особи, на яких були складені адміністративні матеріали, дізнавалися про це через застосунок "Дія" на етапі відкриття виконавчого провадження Державною виконавчою службою. Таким чином він незаконно притягував до адміністративної відповідальності 18 громадян", – ідеться у повідомленні.

Новини за темою: На Донеччині працівники військкомату за гроші підробляли документи для виїзду за кордон. Справу передали в суд

Зазначається, що правоохоронці зібрали достатньо доказів причетності фігуранта до злочинної діяльності.

"31 серпня йому повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України", – розповіли в Нацполіції.

Тепер військкому загрожує штраф від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Інші справи щодо порушень у військкоматах

Раніше ми повідомляли, що правоохоронці провели понад 200 обшуків у територіальних центрах комплектування та соцпідтримки (військкоматах) та медичних установах для документування корупційних схем ухилення від призову. Було вилучено понад 10 тисяч медичних справ.

Так, серед вилученого були документи, отримані у "привілейований" спосіб. Слідчі перевірять законність одержання цих документів та нададуть правову оцінку діям причетних до незаконних схем.

"Одночасні обшуки проводили, зокрема, у низці військово-лікарських комісій Вінницької, Черкаської та Київської областей. Слідчі дії відбуваються в межах розслідування про незаконне збагачення посадовців обласних і районних військкоматів. Підставою стали виявлені масштабні корупційні схеми, до організації яких причетні посадовці цих установ", – йшлося у повідомленні Нацполіції.

Також за гроші фігуранти допомагали з оформленням групи інвалідності чи визнанням непридатними до служби.

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16