USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Хакери ГУР атакували чергову російську компанію, пов'язану з ОПК. Усі дані знищено

Кіберфахівцям вдалося знищити інфраструктуру розміром понад 60 терабайт
Хакер
Джерело: відкриті джерела

ГУР МО провело чергову успішну кібератаку в Росії, знищивши всю IT-інфраструктуру компанії IPL Consulting. Про це повідомляє прес-служба української розвідки.

Компанія, яка потрапила під кібератаку, спеціалізувалася на впровадженні інформаційних систем у російську промисловість. IPL Consulting презентує себе як одне з найсучасніших підприємств РФ.

За даними ГУР, компанія надавала послуги установам, які займаються проєктуванням, виробництвом автомобільних та авіаційних компонентів, важким машинобудуванням, виробництвом обладнання та приладів, зокрема в інтересах російського оборонно-промислового комплексу (ОПК).

"Руйнівну атаку проти IPL Consulting здійснили фахівці ГУР, які проникли у внутрішню мережу компанії та знищили всю її ІТ-інфраструктуру розміром понад 60 терабайт, десятки серверів і баз даних", - розповіли в розвідці.

Наразі вартість втраченого Росією цифрового масиву даних підраховується.

"В умовах триваючого санкційного тиску проти Росії завдані збитки для ворога - вкрай болючі. Крім того, постраждають десятки компаній РФ, які працюють на "оборонку" держави-агресора", - зазначили в ГУР.

Нагадаємо, раніше хакери провели чергову успішну кібероперацію проти Росії. Цього разу знищили дані далекосхідного науково-дослідного Центру космічної гідрометеорології "Планета".

Також внаслідок успішних дій кіберволонтерів у Росії виник масштабний збій у роботі великого інтернет-провайдера "Акадо-телеком".

Читайте також:
Втрати в українській енергосистемі мають зменшитися на 6 млрд кВт-год завдяки технологіям Втрати в українській енергосистемі мають зменшитися на 6 млрд кВт-год завдяки технологіям "розумних мереж", - Міненерго
Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог