USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Хакери ГУР атакували чергову російську компанію, пов'язану з ОПК. Усі дані знищено

Кіберфахівцям вдалося знищити інфраструктуру розміром понад 60 терабайт
Хакер
Джерело: відкриті джерела

ГУР МО провело чергову успішну кібератаку в Росії, знищивши всю IT-інфраструктуру компанії IPL Consulting. Про це повідомляє прес-служба української розвідки.

Компанія, яка потрапила під кібератаку, спеціалізувалася на впровадженні інформаційних систем у російську промисловість. IPL Consulting презентує себе як одне з найсучасніших підприємств РФ.

За даними ГУР, компанія надавала послуги установам, які займаються проєктуванням, виробництвом автомобільних та авіаційних компонентів, важким машинобудуванням, виробництвом обладнання та приладів, зокрема в інтересах російського оборонно-промислового комплексу (ОПК).

"Руйнівну атаку проти IPL Consulting здійснили фахівці ГУР, які проникли у внутрішню мережу компанії та знищили всю її ІТ-інфраструктуру розміром понад 60 терабайт, десятки серверів і баз даних", - розповіли в розвідці.

Наразі вартість втраченого Росією цифрового масиву даних підраховується.

"В умовах триваючого санкційного тиску проти Росії завдані збитки для ворога - вкрай болючі. Крім того, постраждають десятки компаній РФ, які працюють на "оборонку" держави-агресора", - зазначили в ГУР.

Нагадаємо, раніше хакери провели чергову успішну кібероперацію проти Росії. Цього разу знищили дані далекосхідного науково-дослідного Центру космічної гідрометеорології "Планета".

Також внаслідок успішних дій кіберволонтерів у Росії виник масштабний збій у роботі великого інтернет-провайдера "Акадо-телеком".

Читайте також:
Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери
У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців