USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Хабар на пів мільйона: Ексзаступника міністра енергетики Хейла відправили під варту з правом на заставу

Суд встановив заставу в 25 млн гривень
Олександр Хейло
Олександр Хейло
Джерело: відкриті джерела

Вищий антикорупційний суд відправив під варту колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла, якого правоохоронці викрили на хабарі в 500 тисяч доларів. Про це повідомляє hromadske.

Суд встановив суму застави у 25 млн гривень, хоча прокурори просили заставу на п'ять мільйонів більше.

Захист Хейла вимагав пом'якшити запобіжний захід, зокрема, посилаючись на те, що в підозрюваного є неповнолітня донька з інвалідністю.

Також суд заарештував Сергія Пилипчука – спільника Хейла. Пилипчука відправлено в СІЗО з можливістю внесення застави в 65 млн гривень.

Якщо заставу все ж таки буде внесено, то він має не виїжджати за межі Києва та Київської області без дозволу, здати закордонний паспорт і носити електронний браслет.

Хейло також має подібні зобов'язання, проте йому додатково заборонено спілкуватися з Пилипчуком, ексдиректором ДП "Селидіввугілля" Сергієм Кобиляцьким та керуючим директором ТОВ "Миколаївська електропостачальна компанія" Євгенієм Лутом, а також свідками.

Хабар Хейлу

Заступника міністра енергетики викрили на хабарі в пів мільйона доларів сьогодні вранці. Він незаконно вимагав гроші від підприємців за надання дозволу на вивезення гірничодобувного обладнання з прифронтового району.

Як встановило слідство, бізнес звернувся до Хейла з цим проханням ще навесні, однак той зажадав гроші.

Після затримання Хейла Міністерство енергетики внесло подання до Кабміну про його звільнення. Уряд задовольнив запит.

Варто зазначити, що Хейло свого часу поширював українські наративи на своїй сторінці у Facebook, публікуючи статті з назвами, приміром такими, як "Держави Україна немає і не було ніколи" або "Борців беркута таранить вантажівка. Це метод приходу до влади нинішньої хунти".

Ці дописи вже видалено із соціальної мережі чиновника.

Також важливо, що до своєї посади в уряді Хейло перебував на досить високій посаді – очолював держпідприємство "Укрвугілля".

Згодом був призначений Кабміном заступником глави Міненерго Германа Галущенка. Як стверджують журналісти, Хейло є на 100% креатурою міністра енергетики.

Читайте також:
Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн
Суд обрав запобіжний захід нардепу Дмитруку, який втік за кордон Суд обрав запобіжний захід нардепу Дмитруку, який втік за кордон
У міністра енергетики Германа Галущенка НАБУ проводило обшуки, – журналіст У міністра енергетики Германа Галущенка НАБУ проводило обшуки, – журналіст
Шпигував за блокпостами і хотів утекти в РФ: Юриста-колаборанта з Донеччини засудили до 14 років в'язниці Шпигував за блокпостами і хотів утекти в РФ: Юриста-колаборанта з Донеччини засудили до 14 років в'язниці