USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Суд обрав запобіжний захід нардепу Дмитруку, який втік за кордон

Адвокат Дмитрука заявив, що народний депутат не ухиляється від слідства
Артем Дмитрук
Артем Дмитрук
Джерело: відкриті джерела

Печерський районний суд Києва заочно обрав запобіжний захід народному депутату Артему Дмитруку у вигляді тримання під вартою. Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань.

"Ухвалу суду та відповідну постанову Бюро про оголошення останнього у розшук буде скеровано до Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції України для організації внесення інформації щодо міжнародного розшуку до обліків Генерального секретаріату Інтерполу "виставлення т.з. червоного оповіщення" та ініціювання затримання підозрюваного за межами України з метою подальшої екстрадиції", – йдеться в повідомленні.

ЗМІ пишуть: прокурор зазначив, що саме завдяки такому запобіжному заходу Дмитрука можна затримати за кордоном і доставити в Україну для відбування запобіжного заходу. А також задля виконання обовʼязків, таких як прибуття на допит та до суду за викликом судді.

Водночас адвокат Дмитрука Віталій Заперченко заявив, що народний депутат не ухиляється від слідства, а "змушений через погрози вживати заходів задля збереження власного життя".

Справа Дмитрука

Нещодавно у ЗМІ почали з'являтися повідомлення про те, що нардеп виїхав до Молдови разом із сім'єю.

Перед цим в Одесі підозрюваний разом зі спільниками напав на співробітника правоохоронного органу, який виконував на той момент свої службові обов’язки. При цьому народний обранець умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти у нього зброю.

В іншому випадку – в Києві у нього виникла суперечка з одним із громадян, під час якої він завдав чоловіку декілька ударів, зокрема у голову. Відповідно до висновку експерта, внаслідок протиправних дій нардепа потерпілому спричинено тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Офіс генпрокурора повідомив про підозру Дмитруку за чотирма статтями, однак вони стосуються справи про напад на правоохоронця та військового. Про незаконний перетин кордону в них не йшлося. А Державне бюро розслідувань офіційно підтвердило інформацію про незаконний виїзд народного депутата Артема Дмитрука за кордон. 

Дмитрук зі свого боку у своєму Telegram написав, що жодних підозр не отримував. Водночас журналіст "Української правди" Михайло Ткач стверджує, що нардеп уже виїхав із Молдови рейсом до Риму.

Кілька днів тому прикордонники повідомили про службову перевірку щодо незаконного перетину кордону народним депутатом Артемом Дмитруком.

Додамо, Дмитрук відомий своїми скандальними заявами на захист УПЦ МП. На початку цього року він вніс заставу за представника цієї церкви – клірика, якого підозрюють у виправданні російської агресії.

Читайте також:
Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем
До кінця року в Україні затвердять нову концепцію стратегії судової реформи, – представниця ОП До кінця року в Україні затвердять нову концепцію стратегії судової реформи, – представниця ОП
Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд