USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Каноїстку Рибачок змусили під час Олімпіади-2024 заліпити на човні частину фрази "I am Ukrainian"

У Міжнародній федерації каное вважають напис на власному човні веслувальниці нібито політичною рекламою
Рибачок_1
Рибачок і каное
Джерело: Reuters

Українську веслувальницю Анастасію Рибачок на цьогорічній Олімпіаді в Парижі змусили заліпити частину фрази "I am Ukrainian" ("Я українка"). Про це розповів головний тренер збірної України Ігор Нагаєв, повідомляє "Суспільне Спорт".

Для виступів на Олімпійських іграх Анастасія Рибачок приїхала зі своїм човном, на якому був напис "I am Ukrainian ("Я українка"). На Олімпіаді спортсменка представлена у двох човнах: у каное-двійці та в каное-одиночці.

Однак перед стартом Ігор-2024 напис на каное зазнав вимушених змін. Через позицію Міжнародної федерації каное веслувальниці довелося заліпити його частину.

Нагаєв називає цю ситуацію казусом і каже, що організаторам змагань дуже не сподобалося, що на човні був такий напис. Аргументували у федерації тим, що це політична реклама.

"Але ж це абсурд, з нашої думки. Проте правила є правила. Ми заклеїли борт човна за допомогою наліпки і ляпку поставили, що виходить просто "Ukraine" ("Україна")", зазначає тренер.

І додає, що випадки, коли Міжнародна федерація каное змушує заліплювати гасла на човнах, не перші. Хоча в перший рік повномасштабного вторгнення РФ подібних вимог від керівних органів не було і у 2022-му виходили на нагородження з гаслами проти війни та насильства.

А цьогоріч це проявляється занадто конкретно. І якщо на човні пишуть якісь гасла, то їх змушують заклеювати.

"Це дуже нас дивує і дратує. Навіть наш вислів "Слава Україні - Героям слава!", який наклеювали на деяких човнах на міжнародних змаганнях, організатори вимагали заклеювати. У них це правило. Для нас це нормально, ми з цим живемо, а для європейців не знаю, щось політичне", коментує Нагаєв.

Що відомо про Рибачок?

Анастасія Рибачок є срібною призеркою Олімпійських ігор-2020 у каное-двійці. Також вона чемпіонка світу, чемпіонка Європи, бронзова призерка чемпіонатів світу та Європи.

На Олімпіаді-2024 у двійці українська веслувальниця разом з Людмилою Лузан автоматично пройшла до півфіналу змагань за результатами кваліфікації.

Анастасія Рибачок та Людмила Лузан змагатимуться у кваліфікації каное-одиночок у четвер, 8 серпня. В одиночці веслувальниця змагатиметься завдяки тому, що Україна виборола квоту у каное-двійці (кожна спортсменка з екіпажу може взяти участь в одиночці).

Новини за темою: Золота медаль Магучіх і дві бронзи від Геращенко та Кохана: Як Україна піднялася в медальному заліку Олімпіади

Нагадаємо, 26 липня у Парижі відбулася церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор. Україну на Олімпіаді представляють 140 спортсменів у 26 видах спорту. Триватиме головна спортивна подія літа до 11 серпня.

Читайте також:
Україна закінчила виступ на Паралімпійських іграх у Парижі, виборовши 82 медалі Україна закінчила виступ на Паралімпійських іграх у Парижі, виборовши 82 медалі
Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024 Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024
Українець Віктор Дідух став чемпіоном з настільного тенісу на Паралімпіаді в Парижі Українець Віктор Дідух став чемпіоном з настільного тенісу на Паралімпіаді в Парижі
Українець Єгор Дементьєв став чемпіоном Паралімпійських ігор у шосейній груповій гонці Українець Єгор Дементьєв став чемпіоном Паралімпійських ігор у шосейній груповій гонці