USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Канада виділяє Україні пакет допомоги на 38 мільйонів доларів

Крім фінансової допомоги Оттава також надасть Києву ракети, боєприпаси для стрілецької зброї та дистанційно керовані установки для транспортних засобів
Зе і Мелоні Трюдо_2

Зеленський та Трюдо

Джерело: Офіс Президента

Канада виділяє Україні пакет допомоги вартістю 52,4 млн канадських доларів (близько 38,1 млн доларів США) на відновлення енергетичної інфраструктури, розмінування та інші проєкти. Про це сказав прем’єр-міністр Джастін Трюдо за підсумками його участі у Саміті миру у Швейцарії, а згодом це оприлюднили на сайті політика.

"У той час, як боротьба українців за свободу продовжується, Канада та наші міжнародні партнери ще раз підтверджують нашу солідарність з Україною та нашу підтримку справедливого та тривалого миру, в основі якого – потреби українців", – зазначив Трюдо.

Гроші спрямують на:

  • 15 млн канадських доларів (10,9 млн доларів США) спрямують на підтримку вразливих дітей, молоді з груп ризику та реінтеграцію дітей-переселенців, які повертаються в Україну, покращення доступу до правосуддя для жертв воєнних злочинів; підвищення обізнаності сімей та громадянського суспільства про процес пошуку зниклих безвісти; підтримку чоловіків, які пережили сексуальне насильство, пов'язане з війною, у тому числі військовополонених.
  • 20 млн канадських доларів (14,5 млн доларів США) виділяють на підтримку невідкладних зусиль України з відновлення пошкодженого енергетичного обладнання та інфраструктури;
  • 15,4 млн канадських доларів (11,2 млн доларів США) інвестують у Міжнародний валютний фонд із просування економічних реформ в Україні, на поліпшення можливості України безпечно очистити свою територію від мін та інших вибухонебезпечних пережитків війни, на надання уряду України техдопомоги з боку експертів уряду Канади в секторах юстиції та енергетики;
  • 2 млн канадських доларів (1,5 млн доларів) піде на забезпечення безпеки і надійної роботи ядерних об'єктів в Україні через Міжнародне агентство з атомної енергії.

Окрім фінансової допомоги Канада також надасть Україні ракети, боєприпаси для стрілецької зброї та дистанційно керовані установки для транспортних засобів.

Новини за темою: Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів

Допомога Канади

Водночас країна вже на наступному тижні прийме робочу гуманітарну групу заявив прем'єр-міністр Джастін Трюдо. І додав, що треба подвоїти зусилля, щоб досягти сталого миру.

До того ж політик оголосив про виділення 15 млн доларів додаткового фінансування на повернення українських дітей, незаконно вивезених до Росії.

Загалом Канада планує поставити Україні 2,3 тисячі авіаційних ракет CRV7, які раніше хотіли утилізувати. За останні кілька місяців у країні проводили випробування цих ракет, щоб переконатися в їхній справності перед тим як передати Україні. Також Канада продовжує випробовувати 80 тисяч цих ракет.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом