USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Камала Гарріс пообіцяла підтримувати Україну, якщо переможе на президентських виборах у США

Також віцепрезидентка розкритикувала Трампа за його коментарі про війну в Україні
Камала Гарріс
Камала Гарріс
Джерело: AP photo

Чинна віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс пообіцяла, що підтримуватиме Україну, якщо здобуде перемогу на виборах президента. З такою заявою політикиня виступила на національному з’їзді Демократичної партії, повідомляє The Associated Press.

"Як президентка буду твердо підтримувати Україну та наших союзників по НАТО", – наголосила Гарріс.

Разом з тим у промові вона сказала, що за п'ять днів до повномасштабної війни попереджала президента України Володимира Зеленського про вторгнення РФ в Україну.

Також Гарріс додала, що допомогла очолити дипломатичну відповідь Вашингтона, об'єднавши "понад 50 країн".

Натомість політикиня розкритикувала кандидата в президенти США від Республіканської партії свого опонента Дональда Трампа за його слова про війну в Україні.

Новини за темою: Рекордні 500 млн доларів зібрала передвиборна кампанія Камали Гарріс

Президентські вибори в США

Нагадаємо, президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року – мають відбутися 5 листопада.

21 серпня Камалу Гарріс офіційно затвердили кандидаткою в президенти від Демократичної партії в Чикаго. Віцепрезидентку підтримали більшістю голосів, після того як урочисто провели поіменну перекличку.

Раніше Гарріс також говорила про Україну, про війну та свою позицію загалом у цьому питанні. Основні тези заяв політикині були такі:

  • На сході України та в Криму українці зараз живуть під окупацією росіян. 
  • Національні кордони не можуть змінюватися силою. 
  • "Байден і я наголошували, що залишаємося з вами до кінця". 
  • Путін не закликає до перемовин. Він закликає до того, щоб Україна здалась. 
  • "У справі про дії Росії в Україні ми перевірили докази. Ми знаємо законодавчі норми. І, безсумнівно, це злочини проти людяності".
Читайте також:
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому
Дональд Трамп не збирається брати участі у ще одних дебатах із Камалою Гарріс Дональд Трамп не збирається брати участі у ще одних дебатах із Камалою Гарріс
Рахунок 1:1 та тема України: Головне з дебатів Трампа та Гарріс Рахунок 1:1 та тема України: Головне з дебатів Трампа та Гарріс