USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Камала Гарріс обрала кандидата у віцепрезиденти США губернатора штату Міннесота Тіма Волза, – ЗМІ

Серед іншого Волз заявляв і про підтримку України
Тім Волц
Тім Волц
Джерело: CNN

Кандидатка на посаду президента Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс обрала губернатора штату Міннесота Тіма Волза своїм кандидатом у віцепрезиденти. Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела.

Як пише видання, Тім Волз обіймає посаду губернатора Міннесоти вже другий термін. Крім того, він глава Асоціації губернаторів-демократів. А раніше був 12 років депутатом у Конгресі від консервативного сільського округу, де переважали республіканці.

Зазначається, що Волз прославився у політичних колах своєю критикою експрезидента США Дональда Трампа і його кандидата у віцепрезиденти Джей-Ді Венса. Губернатор назвав цей дует "дивні чуваки". Фраза миттєво закріпилася в суспільстві і стала мемом у президентській кампанії демократів.

А під час нещодавнього виступу на заході зі збору коштів "Білі чуваки за Гарріс" Волз виклав перед потенційними дрібними донорами чорновий варіант аргументації на користь віцепрезидента.

До того ж, за словами джерела в штаб-квартирі кампанії Гарріс, Волз був "фаворитом штабу". І співробітники довго чекали, коли Гарріс визначиться з кандидатом.

"Якщо це він, ми вражені. Він нам подобається", – сказало джерело.

Що ще відомо про Волза?

Тіму Волзу 60 років, він народився і виріс у Небрасці. Був педагогом у школі і тренером шкільної футбольної команди, протягом 24 років служив у Національній гвардії, пише The Guardian.

Політик уперше балотувався до Конгресу 2006 року в окрузі, який більше схилявся до республіканців. Втім, "несподівано" здобув крісло сенатора, пробувши на посаді до 2016 року. А вже у 2018-му балотувався на посаду губернатора. Там переміг, а у 2022 році домігся переобрання.

Медійники зазначають, що Волз підтримує прогресивні ідеї, такі як рівність ЛГБТК.

Зокрема під його керівництвом Міннесота "зміцнила свої позиції як ліберальний оплот на переважно консервативному Середньому Заході". Приміром, торік у квітні він підписав законопроєкт про надання притулку трансгендерним людям у Міннесоті.

Крім того, Волз зміг запровадити демократичний порядок денний для Міннесоти. Це зокрема стосується захисту права на аборт і допомогу сім'ям.

Яка позиція Волза до України?

Варто додати, що політик не стоїть осторонь подій в Україні. Наприклад, минулого року разом з іншими губернаторами провів відеодзвінок із президентом України Володимиром Зеленським. Тоді Волз висловив "непохитну підтримку Україні".

Також губернатор говорив, що штат Міннесота продовжуватиме прийом і підтримку українських біженців.

"Поки Україна захищає свободу від тиранії, Міннесота підтримує нашу українську громаду та народ України", – заявляв Волз.

Раніше

Як відомо, наприкінці липня Камала Гарріс визначилася з трьома претендентами, які можуть стати кандидатами у віцепрезиденти США від Демократичної партії. Тоді головними претендентами на посаду називали сенатора штату Аризона Марка Келлі, губернатора Пенсильванії Джоша Шапіро та губернатора Міннесоти Тіма Волза.

Також чинна віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки здобула перемогу у віртуальному голосуванні Демократичної партії за кандидата на пост глави держави.

Її підтримали 99% делегатів – голосування тривало віртуально протягом п'яти днів, а не як зазвичай, наживо на з'їзді партії, щоб "уникнути потенційних юридичних проблем". Тепер же Гарріс повинні номінувати офіційно. 

Нагадаємо, президентські вибори в Сполучених Штатах заплановані на осінь 2024 року

Читайте також:
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому
Дональд Трамп не збирається брати участі у ще одних дебатах із Камалою Гарріс Дональд Трамп не збирається брати участі у ще одних дебатах із Камалою Гарріс