USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Ізраїль потужно вдарив по столиці Лівану: Ймовірно, ліквідовано високопосадовця організації "Хезболла"

Йдеться про Фуада Шукра, який стояв за ударом по спортивному полі з дітьми в Ізраїлі, де загинули 11 людей
Удар по Лівану
Удар по Лівану
Джерело: відкриті джерела

Сьогодні армія Ізраїлю завдала удару по столиці Лівану – місту Бейрут. Про це поінформувала Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у соцмережі X.

"ЦАХАЛ здійснив цілеспрямований удар у Бейруті по командиру, відповідальному за вбивство дітей у Мадждаль-Шамсі та вбивство численних ізраїльських цивільних", – йдеться у повідомленні.

Місцеві ЗМІ зазначають, що йдеться про Фуада Шукра, також відомого як Хадж Мохсін, який керує проєктом високоточних ракет "Хезболли".

Кажуть, що саме він стояв за ударом по спортивному полі з дітьми, де 27 липня загинули 11 людей. Також Фауд Шукра розшукувався США за причетність до вибуху казарми морської піхоти в Бейруті у 1983 році, пишуть журналісти.

Наразі точно невідомо, чи мертвий він.

Удар по футбольному полю

Нагадаємо, 27 липня в районі міста Мадждаль-Шамс в Ізраїлі у результаті найбільш смертоносної атаки "Хезболли" було вбито 11 осіб.

Серед загиблих були діти та підлітки віком від 10 до 20 років, ще понад 34 людини отримали поранення різного ступеня тяжкості та були доставлені до лікарень.

Читайте також:
У Лівані прогриміла нова серія вибухів: Слідом за пейджерами вибухають навіть телефони й ноутбуки У Лівані прогриміла нова серія вибухів: Слідом за пейджерами вибухають навіть телефони й ноутбуки
Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери "Хезболли"
Масові вибухи пейджерів сталися у Лівані: Відомо про тисячу поранених Масові вибухи пейджерів сталися у Лівані: Відомо про тисячу поранених
Україна евакуювала з Лівану 25 своїх громадян, серед яких – 11 дітей Україна евакуювала з Лівану 25 своїх громадян, серед яких – 11 дітей